Alles over het stoken van je hottub

De hottub, traditioneel verwarmd met een houtgestookte kachel. Door middel van een vuurtje zorg je er bij de hottub namelijk voor dat het water in de hottub heerlijk warm wordt. 

In Scandinavië, waar de hottub vandaan komt, is de hottub met houtkachel inmiddels niet meer weg te denken uit de achtertuin. Ook in de rest van Europa wint de hottub steeds meer terrein en zijn mensen fan. Fan van het hout stoken en badderen in heerlijk warm water in de open lucht.

Lees hieronder alle informatie over het stoken van de hottub

Het stoken van je hottub

Voordat je begint met stoken is het belangrijk dat het bad gevuld is tot 10 cm onder de rand. Op deze manier is de kachel gevuld met water. Doe je dit niet dan kan de kachel zichzelf niet koelen en gaat deze kapot. 

 

De beste manier om je kachel te stoken is de Zwitserse manier. De Zwitserse manier zorgt voor de meest efficiënte manier van warmte en brand het langste. Voor het stoken van de hottub is het belangrijk dat je goed stookhout gebruikt dat altijd onbewerkt is. Wanneer je een isolerende cover hebt is het handig om deze op de hottub te laten liggen. Zo verliest het water zijn warmte niet gelijk. 

In deze video leggen wij uit hoe het stoken werkt:

Op onze kennisbank lees je nog meer over het stoken van de hottub. Download je een handleiding over het Zwitsers stoken, lees je hoelang het ongeveer duurt om het water warm te krijgen en staan de meest gestelde vragen.

Bekijk de kennisbank
Kunststof hottub bubbels

De Ducktub hottub

Intens genieten in de buitenlucht? Onze houtgestookte Ducktubs zijn gemaakt om het hele gezin te laten ontspannen. Leun achterover, strek je benen en geniet van heerlijk warm dampend water. Zo creëer je momenten om nooit te vergeten.

Badderen, frisse buitenlucht en wellness doen je goed, dat beloven we! Met een hottub van Welvaere ben je verzekerd van comfort, eenvoud een een meesterlijke opwarmtijd. Wij maken iedere Ducktub volledig naar wens.

Hottubs bekijken