Voor het afbouwen van de hottubs wordt door ons gebruik gemaakt van verschillende houtsoorten. Bij de aanschaf van een hottub bij Welvaere kunt u zelf geheel beslissen welk houtsoort u graag ziet op uw hot tub. Alle houtsoorten zorgen vanzelfsprekend voor stevigheid van de constructie, maar niet alle eigenschappen zijn hetzelfde. Hieronder kunt u bekijken waar de verschillende houtsoorten vandaan komen en over wat voor soort eigenschappen de houtsoort beschikt. Voor een goede indruk van alle houtsoorten kunt u langs komen in onze showroom in Barnveld. Daar hebben wij namelijk alle houtsoorten staan!

Siberisch sparrenhout

Afkomstig uit de dennenfamilie is er een naaldboom met de naam Siberische Spar. Deze bomen kunnen een hoogte bereiken van 30 tot 35 meter en de takken aan deze boom zijn dicht en kort.

De naaldbomen zijn voornamelijk te vinden in de middelste en zuidelijke taigazone in Siberië. De Siberische spar is voornamelijk te vinden langs verschillende riviervalleien en rivierterrassen. Door de zeer koude en lange winters die in dit gebied plaats vinden is deze boom zeer sterk in zijn soort.

De Botanische naam van de Siberische spar die wij gebruiken is de Picea obovata. Deze houtsoort komt van de Pineceae familie en bevindt zich in de duurzaamheidsklasse 4. Dit alles zorgt er voor dat de levensduur van deze houtsoort 5 tot 10 jaar is. Wil je graag dat deze houtsoort langer mee gaat dan raden wij aan om het hout te behandelen.

Thermohout

De officiële benaming van thermohout is thermisch gemodificeerd hout. Thermohout groeit namelijk niet vanzelf, maar is hout wat middels een gecontroleerd pyrolyseproces wordt vervaardigd. Tijdens dit proces wordt het hout verhit tot maximaal 180 graden in een zuurstofarme omgeving. Door dit proces wordt de duurzaamheidsklasse van het hout vergroot en krijgt het hout een hogere isolerende waarde.

Thermohout kan uit verschillende houtsoorten vervaardigd worden. Het thermohout dat wij aanbieden is thermisch behandeld grenen hout.

De botanische naam van het thermohout dat wij gebruiken is Pinus sylvestris L en deze houtsoort komt uit de familie van de Pinaceae. De duurzaamheidsklasse van deze houtsoort is 2 en dat betekend dat de houtsoort wel 15 tot 25 jaar lang mee gaat.

Europees eikenhout

Eikenhout is één van de meest bekende houtsoorten ter wereld. Kenmerkend aan het eiken is dat het zeer robuust is, maar toch eenvoudig te bewerken is.

Voor de afwerking van de hottubs gebruiken wij het traditionele eikenhout wat komt uit West- en midden Europa. Naast het eikenhout uit Europa zijn er ook nog een Amerikaanse en een Japanse variant, welke qua kleur verschillen van het traditionele eikenhout.

De Botanische naam van het eikenhout dat wij gebruiken is de Quercus Petraea/ – Robur. Deze houtsoort komt van de Fagaceae familie. Deze houtsoort bevindt zich in de duurzaamheidsklasse 2 wat betekend dat het hout een levensduur heeft van 15 tot 25 jaar.

Canadees Red Cedar hout

In Noord-Amerika bevindt zich de Thuja plicata boom, in Nederland wordt deze boom de reuzenlevensboom genoemd. In deze regio kunnen de bomen een lengte bereiken van wel 60 tot 80 meter met een doorsnede van 3 tot 4meter.

De Thuja plicata boom levert twee verschillende houtsoorten. De buitenlaag van de boom bestaat uit bleekgeel spinthout en in de kern bevindt zich oranjebruin hout. Dit kernhout staat bekend onder de naam Canadees Red Cedar. Het Red Cedar staat bekend om zijn duurzaamheid, zijn geur en prachtige uitstraling.

De Botanische naam van de Red Cedar is Thuja plicata Don ex D. Don. De familie waar deze houtsoort uitkomt is de Cupressaceae en groeit aan de Westkust van Canada. Deze houtsooort gaat 15 tot 25 jaar lang mee en zit in de duurzaamheidsklasse 2.

Informatie

Hottub zelfbouw

Een hottub zelfbouwen is een uitdagend en leuk project. Bij het bouwen van een hottub komen wel wat belangrijke zaken kijken. Lees meer ...

Hoe kiest u een hottub?

De juiste hottub kiezen een hele opgave! Wij helpen u graag. Lees meer ...

Showroom

Wilt u graag uw toekomstige hottub in het echt bekijken? Dat kan! Kom 4 dagen per week langs in onze showroom in Midden Nederland. Lees meer ...

Zoeken

Verder lezen