Bent u handig en houdt u van een eigen project? Bij Welvaere kunt u ook losse hottub onderdelen kopen, zodat u uw eigen hottub kunt bouwen! U bespaart geld en kunt alles precies maken zoals u zelf wilt. Bij Welvaere kunt u alle essentiële producten voor de hottub gemakkelijk online bestellen. U heeft keuze uit verschillende hottub kuipen, interne of externe kachels, glasvezelringen en eventuele accessoires zoals filtersystemen. Daarnaast kunt u onze producten komen bekijken in onze showroom in Barneveld.

Materialen

Voor het bouwen van uw hottub heeft u verschillende materialen nodig. De essentiële elementen van een hottub zijn de kuip en de hottub kachel. Vervolgens kunt u deze producten verwerken in uw eigen hottub. U kunt zelf kiezen of u uw hottub gaat inbouwen in bijvoorbeeld een terras of dat u hem bovengronds aftimmert met hout.

Kuipen

Bij Welvaere hebben wij 7 verschillende kuipen. Deze kuipen variëren in grootte en vorm. De kleinste kuip is de kunststof hottub kuip 800L. Deze kuip is geschikt voor 2 personen en is 167 cm bij 115 cm. Als u met meerdere mensen in de hottub wilt, dan kunt u ook gaan voor de 1000L kunststof kuip of de 1100L. Deze kuipen zijn beide rond en hebben een diameter van 175 cm. Als u nog een stap verder wilt dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een 1200, 1600, 1700 of 2300 liter kuip.

Kachels

Met het uitzoeken van een kachel moet u met enkele zaken rekening houden. Als u kiest voor de interne kachel moet deze uiteraard wel kunnen worden gemonteerd in de hottub. Dit is alleen bij de kunststof hottub kuip 1100 liter het geval. Als u een hottub met externe kachel gaat inbouwen, dan moet u erop letten dat de kachel op hetzelfde niveau moet komen te staan als de hottub, anders zal er geen natuurlijke circulatie kunnen plaatsvinden. Is dit niet mogelijk? Dan kunt u ook kiezen om een circulatiepomp tussen uw kachel en de hottub te bouwen. Deze pomp zorgt ervoor dat het water alsnog gecirculeerd wordt door de hottub en de kachel.

Bij Welvaere hebben wij een ruim assortiment aan hottub kachels. Bij het uitzoeken van een hottub kachel komen enkele dingen kijken. De kilowatt’s geven aan wat de kracht van de kachel is en hoe snel het water in uw hottub op temperatuur zal zijn. De grootte van de kachel, het materiaal en het oppervlak van de kachel dat in contact staat met water hebben tezamen een grote invloed op het aantal kW van een hottub kachel.

Gereedschap

Voor het bouwen van uw hottub zal u enig technisch inzicht moeten hebben. Daarnaast zal u goed gereedschap tot uw beschikking moeten hebben. Met het volgende gereedschap kunt u een hottub bouwen:

  • Waterpas;
  • Schroefmachine;
  • Hamer;
  • Zaag/Decoupeerzaag;
  • Boormachine;
  • Winkelhaak;
  • Kit pistool 

Glasvezelringen

Op de meeste kunststof hottubs wordt een houten omranding bevestigd. Dit hout wordt niet direct op de hottub kuip zelf bevestigd. Hiervoor worden speciale glasvezelringen gebruikt. Bij het bouwen van een hottub heeft u twee glasvezelringen nodig. Deze twee glasvezelringen zorgen voor twee randen om de hottub heen waar u de houtafwerking aan kunt bevestigen. Één van deze ringen wordt met glasvezel bevestigd aan de buitenkant van de kunststof kuip. Deze glasvezelring komt net onder de rand van de hottub. De andere glasvezel ring gaat om de onderzijde van de hottub. Hierdoor kunt u de houten omranding gemakkelijk stevig waterpas vastzetten. U kunt deze glasvezelringen bij iedere kuip los bestellen.

Hottub bovengrond

Gaat u uw hottub zoals traditioneel gewoon in uw achtertuin neerzetten? Dan moet u vooral rekening houden met de ondergrond waar uw hottub op komt te staan. Een hottub wordt gevuld met soms wel 2000 liter water. Dit zorgt voor een enorm gewicht. Het is dan ook van essentieel belang dat de hottub op een stevige en solide ondergrond staat. Hierdoor zal de hottub nooit kunnen wegzakken.

Hout

Als u uw hottub bovengronds gaat neerzetten, dan zal hier waarschijnlijk een houten omranding omheen gemaakt worden. U kunt zelf kiezen met welk hout u uw hottub afwerkt. Wij doen dit standaard met hout van de Siberische spar. Echter kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld thermohout, Western Red Cedar hout of Europees eikenhout.

Hottub inbouwen

Een ingebouwde hottub is ook zeer stijlvolle toevoeging aan een tuin. U kunt de hottub bijvoorbeeld inbouwen in een vlonder of de hottub volledig ingraven in de tuin. Het inbouwen van de hottub brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • U krijgt een lagere instap (geen trapje vereist);
  • De hottub neemt visueel minder ruimte in de tuin in beslag;
  • U hoeft geen betimmering om de hottub heen te maken, mits u de hottub helemaal inbouwt.

Isolatie

Bij het inbouwen van een hottub raden wij altijd aan om uw hottub aan de buitenkant te isoleren. Als er geen isolatie aan de buitenkant van de hottub zit, dan verliest u veel warmte aan de omliggende koude grond. Hierdoor bent u langer bezig met stoken en bent u meer brandstof kwijt. Bovendien is de isolatielaag ook een beschermlaag tegen eventuele zuren uit de grond. De hottub kunt u voorgeïsoleerd bestellen, maar het is ook mogelijk het isolatie materiaal zelf aan te brengen. Als de kuipen bij ons binnenkomen worden deze bedekt met isolatie materiaal. Dit bestaat uit twee componenten wat tegelijkertijd op de kuip wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de hottub zeer goed is geïsoleerd.

Informatie

Projecten

Welvaere heeft verschillende grote projecten gedaan met tevreden klanten. Lees meer ...

Hottub kachel

Hoe werkt een hottub kachel nu precies? Wat zijn de beste materialen voor een hottub kachel? Wij hebben de informatie uitgebreid op een rij staan. Lees meer ...

Zoeken

Verder lezen