Wanneer u een hottub aanschaft zal deze buiten veel te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. De winter is het seizoen waar u goed op uw hottub moet letten. We zullen u hier vertellen waarom, een waar op u moet letten gedurende de winter.

Uw Hottub kuip kan goed tegen lichte bevriezing, er kan zelfs een klein laagje ijs in de kuip staan. De kuip van de Hottubs zijn vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof zal deze ook niet gaan krimpen of uitzetten bij temperatuurswisselingen. Helaas geldt dit niet voor de kachels.

Interne kachels

Wanneer u een hottub heeft met een interne kachel heeft u drie verschillende keuzes als het om voorkomen van bevriezing gaat.

1. De hottub leeg laten lopen is de beste manier om uw hottub te beschermen tegen vrieskou. Nu kan het alleen zijn dat u er in de winter juist gebruik van wilt maken en is voor u de hot tub leeg laten lopen niet te beste of voordeligste optie.

2. U kunt er voor kiezen wanneer het vriest uw hottub af en toe licht op de stoken. Dit kunt u bijvoorbeeld eens in de week doen, wel moet u de temperatuur van het water in de hottub goed in de gaten houden omdat de kans op bevriezing natuurlijk aanwezig is.

3. Als laatste optie kunt u er voor kiezen om tegen de vorst een circulatie of zandfilterpomp aan uw hottub toe te voegen. Door deze pompen aan te zetten zal het water in beweging zijn en is de kans op bevriezing ook kleiner. Bij deze optie moet u de temperatuur en of bevriezing van het water ook goed in de gaten houden.

Externe kachel

Wanneer u een hottub heeft met een externe kachel zijn er vier verschillende opties die u kunt gebruiken om uw hottub tegen vorst te beveiligen.

De eerste drie opties zijn eigenlijk hetzelfde als bij een hottub met een interne kachel. Bij de optie van een circulatie of zandfilterpomp is het alleen ook belangrijk dat deze ook in de kachel circuleert. Dus de pomp moet ook aan de kachel aangesloten zijn. Er bestaat namelijk een kans dat de kachel apart van de hottub bevriest. Wanneer u er voor kiest om de hottub met externe kachel leeg te laten.

Als laatste optie kunt u er bij een externe kachel nog voor kiezen om de kachel leeg te laten lopen afzonderlijk van de hottub. Dit kunt u doen door een stop op de tules te plaatsen of door middel van een kogelkraan tussen de kachel en de hottub te plaatsen. Na het stoppen van de toe- en afvoer van het water naar de kachel, kunt u de kachelstop eruit trekken.

Accessoires

Door het toevoegen van verschillende opties aan uw hottub zoals een deksel en isolatie, is de kans op bevriezen minder. Wanneer u alleen isolatie heeft zal de warmte zonder deksel natuurlijk sneller verdwijnen als wanneer u er wel een deksel bij heeft. Hierdoor kan de warmte niet weg uit de hottub en zal het langer duren voordat het water afkoelt en kan gaan bevriezen.

Het is belangrijk om in de winter uw hottub goed in de gaten te houden. Wanneer het water in de kachel namelijk bevriest, zal dit ook schadelijk zijn voor de kachel. De kans is er dan namelijk dat de kachel vervormd of dat er barsten komen in de kachel wanden.

Informatie

Open this in UX Builder to add and edit content

Hottub kachel

Hoe werkt een hottub kachel nu precies? Wat zijn de beste materialen voor een hottub kachel? Wij hebben de informatie uitgebreid op een rij staan. Lees meer ...

Zoeken

Verder lezen

Open this in UX Builder to add and edit content