Glasvezel

Omschrijving:
Zwembaden en jacuzzi’s worden al jaren lang ontwikkeld met behulp van glasvezelversterkt polyester. Het was dus een kwestie van afwachten totdat ook hottubs gemaakt zouden worden met dit materiaal. Glasvezel wordt opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor de sterkte van het materiaal ontstaat. Hottub kuipen van glasvezelversterkt polyester zijn vanwege deze reden ook het meest duurzaam en robuust. De kans op scheuren en barsten in dit materiaal zijn ook zeer gering. Tevens worden de glasvezelversterkte kuipen voorzien van meerder coatings, waaronder een UV-coating. Deze coatings zorgen er ook voor dat de hottub kuipen gemakkelijk schoon te houden zijn en dat er geen aanslag van chloor of water ontstaat. Deze gel coatings hebben nog een groot voordeel, ze kunnen namelijk in verschillende kleuren aangebracht worden. Glasvezel kuipen zijn dus verkrijgbare in vele verschillende kleuren.

Waar u op moet letten:
Ook bij kuipen gemaakt van glasvezel is er verschil in kwaliteit. Er zijn aanbieders op de markt die gebruik maken van goedkope ontwikkelingstechnieken, waardoor de kwaliteit vele malen lager ligt. Tevens kan het zijn dat er bij deze lage kwaliteits glasvezel kuipen osmose ontstaat door de slecht ontwikkeling. Graaft u een slechte glasvezel kuip in, dan kan de osmose ontstaan door de hoge zuurgraagd van de grond. Hottubs die boven de grond staan kunen logischerwijs geen last krijgen van osmose. Schaft u daarentegen een glasvezel hottub aan van goede kwaliteit, dan zult u sowieso geen last krijgen van osmose en kunt u er jarenlang van genieten.

Levensduur: 35 jaar

Polypropyleen

Omschrijving:
Polypropyleen is gemakklijk aan elkaar te lassen, waardoor er vele vormen mogelijk zijn. Polypropyleen is daarnaast ook relatief erg stijf. Daarnaast is dit materiaal ook goed bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. Helaas gaan de hottubs gemaakt van polypropyleen meestal niet langer dan 10 jaar mee.

Waar u op moet letten:
Doordat polypropyleen gelast wordt bij de ontwikkeling van een kuip is de kans op lekkage groter in vergelijking met bijvoorbeeld een glasvezel hottub. Door dit grote nadeel worden polypropyleen hottubs weinig meer verkocht en kiezen consumenten meestal voor een beter alternatief.

Levensduur: 10 jaar

LDPE

Omschrijving:
Hottub kuipen van LDPE worden gegoten in een mal voor het creëren van de vorm. Met behulp van de gebruikt mal kan dus de vorm van de desbetreffende kuip bepaald worden. Middels deze methode hoeft er niet gelast te worden aan de hottub, waardoor de kans op lekkage gering is. Let op: Er zit veel verschil in kwaliteit bij LDPE. Goedkope varianten van LDPE kunnen zorgen voor een slechte kwaliteits hottub kuip, waardoor er sneller problemen kunnen ontstaan.

Waar u op moet letten:

Het materiaal LDPE brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Het materiaal leent zich niet voor een groot aantal mogelijke kleuren. Door de manier van ontwikkelen van een hottub kuip met LDPE zijn er maar een aantal kleuren mogelijk. Tevens dient u altijd op te letten dat het materiaal niet voor een langere periode bloodgesteld wordt aan een hoge temperatuur. Het materiaal kan namelijk smelten met alle gevolgen van dien. Logischerwijs als u op de juiste manier omgaat met uw hottub en hottub kachel, dan is er geen enkel probleem.

Levensduur: 20 jaar

HDPE

Omschrijving:
HDPE hottub kuipen worden op dezelfde manier als LDPE kuipen ontwikkeld. De kuipen worden gegoten in een mal, waardoor wederom kans op lekkage gering is. Wel is de kristallisatiegraad van HDPE hoger, waardoor het smeltpunt van het materiaal lager is. Het materiaal is daarentegen wel dunner, waardoor de kuipen minder goed isoleren.

Waar u op moet letten:
Kans op scheuren is bij een kuip gemaakt van HDPE groter. Dit komt door de geringe dikte van het materiaal en het feit dat HDPE minder flexibel is. Mocht er scheuren ontstaan in een HDPE kuip, dan zijn deze helaas niet te repareren. Tevens is het materiaal HDPE voorzien van weekmakers. Deze weekmakers zorgen voor de elastischiteit van het materiaal. Helaas verdwijnen deze weekmakers met verloop van tijd, waardoor het materiaal uitdroogt en hard wordt. Barsten en scheuren zullen hierdoor sneller ontstaan.

Levensduur: 25 jaar

Informatie

Open this in UX Builder to add and edit content

Hoe kiest u een hottub?

De juiste hottub kiezen een hele opgave! Wij helpen u graag. Lees meer ...

Bezorging en afhalen

Wilt u graag uw hottub thuis afgeleverd krijgen? Of haalt u hem liever zelf op? Het kan allemaal! Lees meer ...

Zoeken

Verder lezen