De hottub met bubbels

08 jul 2020
Geschreven door
sanne
sanne
Wellness Expert

Een hottub met bubbels is een luxe variant van de traditionele hottub. Een hottub is een buitenbad, waarvan het water warm gemaakt wordt door het stoken van een houtkachel. Dankzij natuurlijke circulatie wordt het koude water warm gemaakt via buizen die door de kachel lopen. Hier is geen stroom voor nodig.

De bubbels zijn een mooie toevoeging, waardoor er een geheel nieuwe sfeer rondom het houtgestookte bad ontstaat. Zo zit je eerst ontspannen te luisteren naar ritselende bladeren en knapperend hout, waarna je met één druk op de knop achterover kunt leunen, je rug laat masseren door borrelende luchtbubbeltjes en je het bekende spa gevoel’’ je tuin in brengt.

Genieten van je eigen hottub?

Droom jij er ook zo van om te genieten van je eigen hottub met bubbels in je achtertuin?

Ontdek onze modellen
Ducktub Luks hottub

Hoe werkt een hottub met bubbels?

In de kuip van de hottub zitten 12 bubbelkopjes. 8 van deze bubbels zijn gelijkmatig verdeeld over het ruggedeelte en 4 bij de voeten. De bubbelkopjes worden aangestuurd door een pomp die de lucht aanzuigt en uitblaast. Deze is verwerkt achter de houten bekleding van de hottub. 

Door middel van een knopje in het hout, aan de zijkant van de hottub, zet je de bubbels aan. De pomp kan gewoon worden aangesloten op het huis-, tuin- en keuken netwerk van 220/230 Volt.

Welvaere tweepersoons hottub

Wat kost een hottub met bubbels

Een hottub is een investering die jaren meegaat en veel plezier en ontspanning verzorgd. Maar, aan een investering hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Dit prijskaartje is afhankelijk van de grootte van de hottub, het type dat je mooi vindt en de verschillende opties die je erbij wilt. Zo zijn er hottubs voor het hele gezin – soms zelfs de hele familie – maar ook hottubs waarin je knus met z’n tweetjes kunt vertoeven. De basisprijs van een Ducktub waarbij bubbels mogelijk zijn, is € 2645, -. Een bubbelsysteem toevoegen kan al vanaf € 745,-.

Hottubs bekijken

Stroomkosten

De stroomkosten van een hottub met bubbels zijn verbazingwekkend laag. Het bubbelsysteem verbruikt namelijk maar 0,3 kWh. Dat is nog geen 7 cent per uur en 5 keer zoveel minder dan een stofzuiger. Zit je dus een avondje in de hottub, dan ben je qua stroomkosten zo’n 21 cent kwijt. 

Ter vergelijking: een jacuzzi kost zo’n € 1,50 per dag én moet elke dag, het hele jaar door aanstaan als je er ieder moment van de dag in wilt springen. Ga je dus zo’n 2 keer per week dobberen in je buitenbad? Dan lopen de jaarlijkse stroomkosten van een jacuzzi al snel op tot zo’n € 550,-. Het bubbelsysteem van de hottub komt met hetzelfde gebruik uit op maar € 22,- aan stroomkosten per jaar.

Voordelen hottub met bubbels

Een hottub met bubbels geeft de hottub een compleet andere beleving, zonder dat het traditionele hottub gevoel verloren gaat. Geef je een klein feestje? Dan zijn de bubbels een perfecte add-on voor een feestelijke sfeer. 

Wil je een romantische avond? Dan zijn de bubbels er om jullie het gevoel van een luxe privé spa te geven. Wil je helemaal zen worden in je eentje? Dan kan het zachte, monotone geluid van de bubbels je in een meditatieve toestand brengen. En heb je helemaal geen zin in bubbels? Dan doe je ze gewoon uit en luister je naar het knapperende hout van de kachel. 

Onze hottub modellen bekijken?

Ducktub hottub Welvaere

Voordelen van het warme hottub water

De hottub zelf heeft ook nog een aantal voordelen. Zo verlaagt het je bloeddruk en versnelt het je stofwisseling. Daarnaast wordt het gelukshormoon ‘serotonine’ aangemaakt in een warm bad, waardoor je je blijer gaat voelen, en helpt het om stress weg te nemen. 

Als kers op de taart helpt het je ook om lekker in slaap te komen. Nadat je het bad uitstapt, moet je lichaam namelijk weer afkoelen. Dit proces gebeurt ook voordat je gaat slapen. Je houdt je lichaam dus een klein beetje voor de gek, waardoor de metabolische functies alvast vertragen en je het slaaphormoon ‘melatonine’ gaat aanmaken. Een goede nachtrust gegarandeerd!

Welvaere Ducktub Bjorn

Onderhoud hottub hout

Van de hottub wil je natuurlijk jaren, misschien wel decennia plezier hebben. Dat kan, mits je ‘m goed onderhoudt. Gelukkig is het niet zoveel werk! Het gaat er vooral om dat het hout ongeveer één keer per jaar behandeld wordt met lak, beits of een olie. Zo voorkom je dat het hout aangetast wordt door schimmel en algen.

Lees hier meer over hottub onderhoud

Onderhoud bubbelsysteem

Het bubbelsysteem heeft vrijwel geen onderhoud nodig doordat het alleen met lucht aangestuurd wordt. Wat wel handig is om te doen, is om af en toe de bubbelkopjes schoon te maken met een doekje en ontkalker. Hoe vaak dat moet gebeuren is afhankelijk van hoeveel kalk er in je water zit. 

Verschillende typen hottubs met bubbels

Een hottub met bubbels zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van jouw plannen, kun je bij Welvaere je eigen hottub helemaal zelf samenstellen. Hierbij moet je jezelf de volgende dingen afvragen:

  • Met hoeveel mensen wil je in de hottub zitten?
  • Hoe groot is je tuin?
  • Hoe snel wil je de hottub op de juiste temperatuur gestookt hebben? 
  • En natuurlijk, wat vind je mooi? 

Kom erachter welke hottub bij jou past

Extra opties

Nadat je een hottub hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om extra opties erbij te voegen. Bij het samenstellen van de hottub heb je altijd een basisprijs en daar bovenop komt de prijs van eventuele extra opties, zoals bijvoorbeeld het bubbelsysteem. Dankzij onze handige configurator die bij elke hottub pagina is toegevoegd, kun je precies zien hoe jouw toekomstige hottub eruit komt te zien!

Meer informatie over een hottub met bubbels?

Zie jij jezelf al helemaal liggen bubbelen? In ons Experience Center kun je vrijblijvend langskomen om erachter te komen wat jouw droom hottub is. We beantwoorden met liefde al je vragen en staan klaar met een lekker bakje koffie.