Waar moet je op letten?

Een bubbelbad kopen, waar moet je op letten?

Een droom voor velen, je eigen wellness thuis. De mogelijkheden zijn enorm. Wordt het een houtgestookte hottub, bubbelbad of zelfs een zwembad. Laat je deze permanent staan of kies je voor iets wat je op en af kan breken op momenten dat je het niet gebruikt?

Niet alleen door de aanschafwaarde maar ook door alle mogelijkheden is het goed om je vooraf in te lezen. Wij helpen je graag verder om teleurstellingen te voorkomen. 

Wat kost een bubbelbad voor in je tuin?

Een bubbelbad van het bekende merk voor in je tuin kost gemiddeld tussen de 400 en 10.000 euro. Dit is onder andere afhankelijk of je voor een vast of opblaasbaar model kiest. Naast de aanschafwaarde kost een bubbelbad ook ieder jaar weer een bedrag tot 200 euro aan onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan middelen die je in het water moet gooien voor de hygiëne. En omdat een bubbelbad vrijwel altijd aan het stroom staat om warm te blijven, is dit ook nog een kostenpost. Gemiddeld ben je zo’n 3 euro per dag kwijt. Dat is 1095 euro per jaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bubbelbad?

  1. Aantal personen
  2. Stroomverbruik
  3. Kwaliteit
  4. Opties en mogelijkheden
  5. Isolatie

Wel de mogelijkheden van een whirlpool maar liever een hottub?

Bekijk onze elektrische hottub
Ontspanning hottub

Het aantal personen in een bubbelbad

Het is belangrijk om voordat je een bubbelbad aanschaft na te denken met hoeveel personen je hier in wilt ontspannen. In een bubbelbad zijn de zitplekken altijd vast. Zo heb je de keuze in een vast aantal zit of ligplekken. Een ligplek zorgt er natuurlijk wel voor dat je een zitplekje minder hebt. 

Stroomverbruik

Het is altijd belangrijk om te bedenken of je je bubbelbad vaak gaat gebruiken. Het verwarmen van het water in een bubbelbad duurt namelijk even. Het stroomverbruik en de kosten zullen dan ook altijd verschillen per model en verwarmingselement. Houd dit altijd in je achterhoofd. Vaak moet een bubbelbad aangesloten worden op krachtstroom voor optimaal gebruik. Heb je dit nog niet, dan moet een elektricien dit aanleggen. 

Kwaliteit

De gemiddelde levensduur van een bubbelbad is zo’n tien a vijftien jaar. Hoe goedkoper hoe minder lang deze meegaat. Vaak zie je hier een groot verschil in bubbelbaden met een herkomst uit China en Amerika. Een lagere prijs betekent vaak dat het bubbelbad uit China komt, niet alle spa’s die uit China komen zijn perse van een lagere kwaliteit. Wil je er wel 100% zeker van zijn dat je een bubbelbad met goede kwaliteit koopt, ga dan voor een wat duurdere van Amerikaans merken.

 

Ontspanning in hottub

Opties en mogelijkheden

Wanneer je een bubbelbad gaat kopen ontdek je dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn en opties. Wordt die vierkant, rond of zelfs driehoekig? Een filter met losse filters of juist een Ozon filter? Bubbels en massagestralen zijn er ook in alle soorten en maten. Op het moment dat je een bubbelbad koopt is het dus verstandig om bij jezelf na te gaan wat je fijn vindt en welke mogelijkheden het bubbelbad moet hebben.

Bij een bubbelbad, whirlpool of spa is het wel zo, dat je hem koopt zoals die is. Er zijn geen mogelijkheden tot aanpassingen. Heeft die bijvoorbeeld geen bubbels maar is het voor de rest helemaal de spa waar je van gedroomd hebt? Het is niet mogelijk om die bubbels er alsnog aan toe te voegen, je moet echt op zoek naar een ander model. 

Welvaere hottubsessie

Isolatie

In tegenstelling tot een hottub is een goede isolatie essentieel bij de aankoop van een whirlpool of bubbelbas. Doordat een spa gemiddeld zo’n 3 graden per uur verwarmd kan deze met een slechte isolatie slecht zijn warmte vasthouden. Een goede spa heeft dan ook een goede laag isolatie om de ‘bak’ en een goede isolerende cover. 

De elektrische hottub van Welvaere

Naast een traditionele spa’s zijn er nog meer mogelijkheden. Namelijk de hottub met elektrische verwarming. Je kunt dit zien als een hottub die de functionaliteiten van een spa heeft maar zijn traditionele look & feel behoudt; een ultra luxe hottub dus!  

De elektrische hottub wordt verwarmd door een verwarmingssysteem van het merk Balboa. Balboa is een zeer grote speler in de bubbelbaden markt, al meer dan drie decennia ontwerpen ze producten van wereldklasse voor in whirlpools, spa’s en hottubs.

Elektrische hottubs bekijken?

Hottub productie Welvaere

Zelf samen te stellen

Bij ons kun je zo’n luxe hottub helemaal zelf samenstellen. Wij maken deze namelijk volledig naar jouw wens. Voor iedere optie heb je de mogelijkheid om te kiezen of je deze wilt of juist niet. De hottubs worden gemaakt glasvezelversterkt kunststof en voorzien van diverse coatings. Materiaal waarmee zeilboten op zee de grootste stormen overleven. Voor de afwerking wordt FSC gecertificeerd milieuvriendelijk thermohout gebruikt. Je bent met een Ducktub dus verzekerd van kwaliteit en comfort.

Voordelen elektrische hottub

In zo’n authentieke hottub met whirlpool functie waan je je echt even in Scandinavië. Doordat je een hottub ook hybride kunt verwarmen (elektrisch en houtgestookt) heb je wat ons betreft het beste uit twee werelden. Het heerlijke bubbelen, constante temperatuur en gemak van een echt bubbelbad. En jouw oermens komt naar boven omdat je nog op de ‘ouderwetse’ manier een vuurtje moet stoken om het water op de juiste temperatuur te krijgen. 

Daarnaast liggen de kosten van een hottub ook een stuk lager. Niet alleen in aanschaf maar ook in het stroomverbruik, zeker wanneer je voor hybride kiest. Ook zit je in een hottub niet vast aan de zitplekken, wat bij een bubbelbad wel zo is. In bubbelbaden zijn vaak vaste zit- of lig plekken gecreëerd wat de een wel fijn vindt en de ander niet. Een hottub heeft dit niet. Voordeel hiervan is dat je kunt gaan zitten zoals jij wilt. 

Meer weten over onze elektrische hottubs?

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een elektrische hottub in plaats van een bubbelbad? Onze adviseurs helpen je graag tijdens een bezoekje in ons experience center. Kom je langs? 

Ja, ik kom langs!
Hottub Showroom
Sanne
06 nov 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert