Hottub Houtgestookt

Een warm bad dat wordt verwarmd met een houtvuur

De houtgestookte hot tub is van origine een Scandinavisch product. Geïnspireerd op de natuurlijke warmwaterbronnen in Scandinavië is het idee van een warm houten bad ontstaan. In Zweden, Noorwegen en Finland is de hottub met houtkachel niet weg te denken uit de tuin. In de rest van Europa worden inmiddels ook al steeds meer tuinen voorzien van een houtgestookte hottub. 

Oorspronkelijk werden de hottubs enkel vervaardigd uit hout. Hier ontstond het probleem dat deze houten tubs bijna nooit lekvrij waren. Daarom worden de meeste hottubs tegenwoordig geproduceerd met een binnenkuip van kunststof en een houten omranding.

Ontvang onze gratis hottub brochureOntdek onze houtgestookte hottubs

Creëer in een handomdraai een onvergetelijk en ontspannen moment in je eigen houtgestookte hot tub.

Bekijk de Ducktubs hier
Welvaere hottubkachel
Waarom een houtgestookte hottub?
 • Stimuleert spontaniteit; binnen ∓ 2 uur opgewarmd
 • Goed voor fysieke en mentale gezondheid
 • Een echte eyecatcher in de tuin
 • Unieke ervaring

Geef je fysieke en mentale gezondheid een boost!

 • In het warme water van de hottub worden jouw spieren tot 90% ontlast van hun werk en inspanning. Hierdoor kom je geheel tot rust.
 • Ervaar minder stress en angst. Het warme water van de hottub helpt om de stress van een drukke werkdag achter je te laten.
 • De combinatie van warm water en eventuele jets zorgen voor een betere fysieke en emotionele staat.
 • Je slaapt dieper en vaster wanneer je voor het slapen gaan even extra tijd neemt om te ontspannen.
Welvaere Ducktub Bjorn hottub
Bekijk al onze houtgestookte hottub modellen

Bekijk onze hottubs hier

Hottub houtgestookt vs. jacuzzi

Een hottub en een jacuzzi worden vaak ten onrechte door elkaar gehaald. Er zitten namelijk grote verschillen tussen deze twee producten. Een jacuzzi maakt gebruik van stroom om het water te verwarmen en warmt zo’n twee graden per uur op. Dit kan betekenen dat het opwarmen van 5 naar 37 graden ruim 32 uur kan duren. Een hottub gebruikt een houtgestookte kachel voor het verwarmen van het water en is binnen ∓ 2 uur op een heerlijke temperatuur. De jacuzzi zal dus altijd op (kracht)stroom aangesloten moeten zijn, daar waar de hottub in principe geen stroom hoeft te verbruiken om op te warmen.

Nog een groot verschil tussen de hottub en een jacuzzi zijn de zitplekken. In een hottub kun je gemakkelijk kiezen waar en hoe je wil zitten, in tegenstelling tot een jacuzzi. Dit komt doordat de banken aaneengesloten zijn. De jacuzzi heeft vaste zitplekken met ingebouwde jet- en bubbelsystemen. Hier kan niet van afgeweken worden. Bij de hottub kun je kiezen voor deze opties, maar wordt er niet standaard ingebouwd.

Welvaere hottubkachel aansteken

Een hottub kachel stoken

Wij raden aan om eiken te stoken in de hottub kachel. Dit hout brandt langzaam en geeft het meeste warmte af. Daarnaast geeft eiken weinig rook af.

Voordat je jouw hottub kachel in gebruik neemt is het belangrijk dat je eerst de hottub vult tot ongeveer 10 centimeter onder de rand. Als dit niet wordt nageleefd zal de kachel zijn warmte niet kwijt kunnen aan het water en zal de kachel krom trekken. Zodra de hottub gevuld is kun je met aanmaakblokjes en wat houtblokken een vuur maken in de kachel.

Omgekeerd stoken

 1. Zet de aslade of eventuele luchttoevoer volledig open;
 2. Plaats het hout volgens de Zwitserse methode: Plaats twee of drie blokken hout plat op de bodem, met de gekloofde kant naar boven toe. Je kunt hier eventueel, afhankelijk van de ruimte, nog extra blokken op leggen;
 3. Plaats een aantal kleine houtjes kruislings op de grote houtblokken en leg vervolgens een aanmaakblokje op dit hout.
 4. Steek het aanmaakblokje aan;
 5. Laat de kacheldeur een klein stukje open staan, deze kun je sluiten als het aanmaakhout goed vlam vat.
 6. Laat de kachel rustig branden, je kunt dit eventueel regelen door de aslade verder open of dicht te schuiven.

Je kunt de kachel weer bijvullen door het as en de brandende houtblokken naar achter te schuiven. Het nieuwe houtblok leg je dan weer met de gekloofde kant naar boven voor in de kachel, op deze manier kan het nieuwe blok hout rustig ontbranden. Bekijk het filmpje waarin onze houtstook-expert Chiel de Zwitserse methode uitlegt.

Waarom een houtgestookte hot tub van Welvaere?
 • De mogelijkheid om je eigen hottub samen te stellen zoals jij ‘m wilt!
 • Je ontvangt alleen de beste kwaliteit, dat garanderen wij!
 • Handgemaakte hottub door onze gespecialiseerde timmermannen.
 • Bekijk, test en voel jouw toekomstige hottub in ons Experience Center in Nijkerk.
 • Jouw toekomstige hottub wordt gratis bezorgd.

Kom langs!

Een houtgestookte hottub in het echt bekijken, ervaren en testen?

Kom vrijblijvend langs in ons Experience Center!

Bezoek inplannen
Experience center Welvaere Nijkerk