Hottub stoken – Welk hout moet ik gebruiken?

Een veel gestelde vraag in onze showroom: ‘Welk hout gebruik ik voor het hottub stoken?’ Op een manier waarop de buren er het minste last van hebben, maar ook zodat het water in de hottub heerlijk lang warm blijft!

Zwitserse manier van hottub stoken

Al eerder kon je op onze blog meer lezen over de Zwitserse manier van stoken, wat ons betreft de beste manier om je hottubkachel aan te steken. Bij de Zwitserse manier van stoken, ook wel het “omgekeerd stoken” genoemd zorg je ervoor dat het meest brandbare materiaal bovenop ligt. Het voordeel hiervan is dat vanaf het begin vrijwel meteen volledige verbranding ontstaat. Je krijgt zo snel en eenvoudig een vuur in de kachel zonder veel schadelijke rook.

Welstove large

Veilig en efficiënt stoken

Het beste kun je beginnen met het aansteken van een wat lichtere houtsoort. Om niet te veel rook te krijgen kun je het beste ecologische aanmaakblokjes gebruiken een aanmaakhout van vuren. Dit hout brandt gemakkelijk en zal het andere hout gemakkelijk aan het branden krijgen. Wij raden je aan om geen chemicaliën, kranten of afvalhout te gebruiken, dat kan voor extra stank en rook zorgen waar de buren last van kunnen hebben.

 

Hebben jouw buren mogelijk toch last van de rook van het stoken neem dan even contact met ons op, dit is namelijk niet de bedoeling. Wij kunnen je voorzien van advies om ervoor te zorgen dat de buren geen last meer hebben en jij zonder zorgen toch kan genieten van de hottub!

Hoe kom je aan goed stookhout?

Niet iedereen heeft het voordeel van een groot bos in zijn of haar achtertuin en veel hout. Daarom hebben wij een partner gevonden die goed stookhout levert om jouw hottub mee aan te steken. Het hout van onze partner de openhaardhout Gigant kan gemakkelijk online worden besteld en wordt geleverd in heel Nederland! Ook kan hij je nog voorzien van extra advies als je vragen hebt over het stoken van de hottub.

tabitha
27 mei 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert