Hoe maak ik mijn hottub schoon?

Na de warme zomer, en de laatste mooie zomerdagen in de herfst, komt het echte herfstweer nu toch echt onze kant op. Een goed moment om je hottub schoon te maken, zodat je er in de herfst weer volop van kan genieten!

Schoonmaken filterpomp

Wanneer je ervoor hebt gekozen om je hottub uit te breiden met een filterpomp, kun je het beste bij deze stap beginnen. Eens in de drie maanden is het belangrijk om de filterpomp schoon te maken. Gemakkelijk is, dat de filterpomp hier een speciale stand voor heeft; de Backwash stand. Belangrijk is dat de hottub volledig gevuld is met water als u deze stand aan zet.

Stap 1: Backwash
Om de filterpomp te backwashen moet je een slang aansluiten op de tweede uitgang van de pomp, hier komt namelijk water uit. Voor het gebruik is het belangrijk dat je de stroom van de pomp afhaalt en de hendel draait naar nummer 2, de backwash stand. Hierna kun je de filter weer aansluiten op de stroom, en laat je de backwash zo’n twee minuten lopen. Na twee minuten haal je de pomp weer van de stroom.

Stap 2: Rinse
De volgende stap is rinse. Hierbij zal de pomp nog een keer volledig worden schoongespoeld. Om deze stand te gebruiken haalt u nogmaals de stroom van de pomp af en draait de hendel door naar nummer 3. Hierna mag de pomp weer aangesloten worden op stroom en laat u deze stand nogmaals twee minuten lopen.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, is de filterpomp schoon. Wanneer de hottub weer helemaal gevuld is, kan de zandfilterpomp weer op de filterstand gezet worden en de stekker kan weer terug het stopcontact in.

Filterpomp aansluiten

Op de afbeeldingen hieronder kun je hoe onze filtersystemen worden aan gesloten op onze hottubs. Dit gebeurd door middel van flexibele slangen.

Hottub waterfilter
Hottub filtersysteem
Ducktub Hottub Luks

Hottub schoonmaken

De kuip van de hottub is zeer gemakkelijk schoon te maken. Dit kun je het beste doen wanneer de hottub helemaal leeg is. De kuip kan schoongemaakt worden met een doek en een allesreiniger. Je moet geen schuursponsjes gebruiken, de viezigheid kun je er vaak met een beetje poetsen al uit krijgen. Wanneer je een sopje gebruikt, is het wel belangrijk om de kuip nog even uit te spoelen met de tuinslang. Zo gemakkelijk maak je je hottub schoon!

Wanneer er zand op de bodem ligt kun je ervoor kiezen om dit eruit te halen met een nat doekje. Je kunt dit er ook uitspuiten met de tuinslang.

Houten afwerking schoonmaken

De houten afwerking is ook belangrijk om goed schoon te houden. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen door het af te spoelen of schoon te vegen met een bezem of een doekje.

tabitha
09 okt 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert