Hoe snel is een hottub warm?

Hoe snel is een hottub warm? Dit is een vraag die wij veel horen van mensen die onze showroom bezoeken. Niet geheel onbelangrijk als je graag een hottub aan wilt schaffen. Wat hierbij opvalt is dat dit veel mensen denken dat het veel langer duurt om een hottub op de juiste temperatuur te krijgen.

De opwarmtijd voor jouw hottub hangt af van verschillende factoren

Helaas is er geen standaard regel die aangeeft hoe lang een hottubkachel erover doet om een hottub te verwarmen. Dit hangt namelijk af van vijf verschillende factoren:

  1. Hoeveel vermogen de kachel heeft;
  2. Hoeveel water de kachel moet verwarmen;
  3. Welke houtsoort je gebruikt;
  4. Of de kachel genoeg trek heeft;
  5. Hoeveel hout je in de kachel stopt.

Bekijk onze houtgestookte hottubs

Wil jij ook graag genieten van een houtgestookt vuurtje en een meesterlijke opwarmtijd in je eigen hottub?

Hottubs bekijken
Kunststof hottub vrienden

Een meesterlijke opwarmtijd van de hottub

Een meesterlijke opwarmtijd, ja dat zeggen wij wel vaker. Gemiddeld is een hottub met een goede kachel en stookhout al met 2 uur klaar voor gebruik. Maar hier moet je ook op de juiste manier stoken. Wij gebruiken altijd de Zwitserse manier om te stoken. Dit gaat niet alleen snel maar zorgt ook voor de minste rookontwikkeling!

De zogeheten Zwitserse manier van stoken, ook wel het “omgekeerd stoken” genoemd is een goede methode die je kunt gebruiken bij het opstoken van de houtkachel. Bij deze manier van stoken zorg je ervoor dat het meest brandbare materiaal bovenop ligt, het voordeel hiervan is dat vanaf het begin vrijwel meteen volledige verbranding ontstaat. Je krijgt zo snel en eenvoudig een vuur in de kachel zonder veel schadelijke rook.

Hottub stoken

Verschillende kachels

Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sterktes van de kachel: Welstove Medium, Large en Pro. Deze kachels zijn hartstikke geschikt om alle hottubs mee te verwarmen tot 40 graden of hoger.

Doordat het verwarmen van een hottub te maken heeft met verschillende factoren is het dan ook lastig te zeggen hoe snel de hottub warm wordt. Wel kunnen wij aangeven hoe snel het warm moet kunnen als je de beste omstandigheden hebt. Dat laten wij zien in onderstaande tabel.

Vragen?

Heb je vragen over het verwarmen van een hottub of duurt het heel lang voordat je hot tub de juiste temperatuur heeft bereikt? Wij helpen je graag! Dat kun je gemakkelijk doen door contact met ons op te nemen!

Neem contact op
Wellnesstuin Welvaere
Hottub kachel

Welstove Medium

800 liter – 120 minuten
1000 liter – 150 minuten
1200 liter – 180 minuten
1400 liter – 210 minuten
1500 liter – 225 minuten
1700 liter – 255 minuten

Houtgestookte hottub

Welstove Large & pro

800 liter – 90 minuten
1000 liter – 112,5 minuten
1200 liter – 135 minuten
1300 liter – 146 minuten
1500 liter – 169 minuten
1700 liter – 191 minuten

Houtgestookte hottub

De opwarmtijd van het water in de hottubs is afhankelijk van de start temperatuur van het water. De gegevens hierboven gaan uit van een temperatuur die loopt van 8 graden tot 38 graden.

Wil je meer informatie? Bekijk hier dan ons schema met opwarm tijden.

tabitha
14 aug 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert