Het noorderlicht bekijken in een glazen iglo? Vakantie Lapland roept!

Finland staat niet alleen bekend om de Finse sauna, die we hier bij Welvaere natuurlijk maar al te goed kennen. Finland staat ook bekend als een van de landen waar je het noorderlicht kunt bewonderen. Het kakslauttanen Arctic Resort heeft dit, met hun glazen iglo’s, wel extra leuk gemaakt. Natuurlijk is dit niet alleen een mooie bestemming om het noorderlicht te zien, ze bieden een hele reeks aan leuke activiteiten.

Het noorderlicht

Het noorderlicht, ook wel poollicht of Aurora Borealis genoemd, is een bijzonder fenomeen dat het best zichtbaar is boven de noordpoolcirkel. Wat we zien is eigenlijk gewoon de zonnewind die in aanraking komt met de atmosfeer. Het noorderlicht ontstaat namelijk wanneer elektrisch geladen deeltjes die van de zon af komen botsen met zuurstofatomen en stikstofmoleculen. Hierdoor ontstaan prachtige lichten die een soort magisch gevoel met zich meebrengen.

Kakslauttanen Arctic Resort In Lapland

Het Kakslauttanen Arctic Resort is een geweldige plek om het noorderlicht te gaan bekijken. Dit resort beschikt namelijk over unieke hotelkamers, waar je extra kan genieten van dit prachtige verschijnsel. Voor iedere reiziger wat wils:

Glazen Iglo

Je kunt in dit resort overnachten in een glazen iglo. Zo hoef je je hotelkamer niet uit om het noorderlicht te zien. Het is natuurlijk een geweldige ervaring om in zo’n kunstwerk onder de open hemel te liggen. Deze iglo’s zijn alleen beschikbaar in de winter. In de zomer gaat de zon niet onder en dan is het in zo’n glazen iglo wel erg licht. 

Kelo-Iglo

Vind je de glazen iglo echt een geweldig idee, maar heb je toch liever iets meer privacy? Kies dan voor de Kelo-Iglo, deze houten chalet heeft een glazen iglo uitbouw, waardoor je alsnog een prachtige plek hebt om van alle natuur om je heen te genieten.

Log Chalet

Natuurlijk hebben ze ook traditionele houten chalets als de glazen iglo je een overbodige luxe lijkt. In deze chalets kun je met groepen tot 10 personen terecht, dus bedenk je maar vast wiens aanwezigheid jou reis naar dit magnifieke oort zou verrijken.

Sneeuw Iglo

Wil je graag nog wat traditionelers? Je kunt het échte iglo leven ervaren in een echte sneeuw iglo. Het kan buiten -40 graden vriezen, maar in de iglo blijft de temperatuur altijd een vaste -3 tot -6 graden. Het resort verzorgd alles wat je nodig zult hebben deze nacht om van deze unieke ervaring te genieten.

Nog veel meer keus

Verder bieden ze nog een aantal mooie kamers aan zoals de queen suite, de wedding chamber en het traditionele finse huis.

Bijna alle accommodaties beschikken over hun eigen standaard sauna en er zijn ook andere sauna’s te reserveren.

De seizoenen zijn in Lapland nogal verschillend.                                                                                                    Het kakslauttanen Arctic Resort biedt een heel aantal mogelijkheden aan om jezelf te vermaken in elk seizoen.

Zomer

In de zomer, van mei tot en met augustus, kun je genieten van de midnight sun. Tijdens deze maanden wordt het ‘s nachts niet donker. Gedurende 1 maand rond juni en juli gaat de zon zelfs helemaal niet onder. De zomer is perfect voor paardrij safari’s of een goede wandeling in gezelschap van een trouwe husky, ook kun je natuurlijk extra lang genieten van de dag en de midnight sun bewonderen.

Herfst

Ruska is een periode tijdens de herfst waarin moeder aarde de herfstkleuren prachtig tentoonstelt. Wanneer Ruska precies plaatsvindt is niet te voorspellen, maar het is meestal rond eind augustus/ begin september. Tot aan oktober zijn de bossen gevuld met heerlijke bessen en paddestoelen die je kunt plukken op een prachtige wandeling. Ook kanoën en vissen is tijdens de herfst erg goed mogelijk. Het noorderlicht komt ook vaak tevoorschijn tijdens de herfst.

Winter

Tijdens de winter blijft het noorderlicht vaak zichtbaar in de nacht. Het is natuurlijk niet te beloven of het noorderlicht zich zal vertonen, maar als de lucht helder is, is de kans goed aanwezig. In de winter vind ook kaamos plaats. Tijdens Kaamos komt, tegenovergesteld van de zomer, de zon niet op. Door de grote hoeveelheid aan witte sneeuw is het tussen 10:00 en 15:00 wel licht. Kaamos brengt zijn eigen bijzondere lichten met zich mee. De lucht is in deze periode blauw in het noorden en rood in het zuiden. Om 2 uur ‘s middags schijnt er gedurende 15 minuten een blauwe gloed over alles heen. Natuurlijk kan een husky of rendier safari ook niet missen als er sneeuw ligt. 

Natuurlijk overlappen de seizoenen ook wel in hun mogelijkheden ten opzichten van de activiteiten. 

Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die dit prachtige resort te bieden heeft en we hebben niet eens alles kunnen noemen in deze korte blog! Kunnen ze jou binnenkort als gast verwelkomen?