Heeft u een vraag over Welvaere of onze service? Wij hebben de meeste gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet zodat u snel antwoord kan vinden op uw vraag.

Algemeen

Kan ik jullie producten ergens bekijken?

Ja! Welvaere heeft een showroom waar u onze producten kunt bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij zijn vier dagen per week geopend, ook op zaterdag! Voor de actuele informatie kunt u op de showroom pagina kijken.

Kunt u niet langskomen tijdens onze openingstijden? Neem dan contact op om een afspraak te maken buiten onze openingstijden!

Hoe worden jullie producten bezorgd?

Wij vinden het belangrijk dat de producten bij iedereen thuis kunnen komen. Daarom bezorgen wij alle producten persoonlijk op het door u aangegeven adres. Onze bezorger rijdt dagelijks het hele land door om mensen blij te maken met onze producten! U wordt van te voren op de hoogte gebracht wanneer uw aankoop wordt geleverd en wat u hiervoor moet regelen of voorbereiden.

Wat zijn de verzendkosten?

Het bezorgen van uw aankoop bij Welvaere is simpel geregeld. Wij komen uw hottub of sauna persoonlijk bij u thuis tot uw stoep afleveren. Wij rekenen de volgende tarieven voor onze bezorgservice voor hottubs:

Hottub bezorging in NL: €145,-
Hottub bezorging in BE: €245,-
Hottub bezorging in DE: €345,-

U heeft ook de mogelijkheid om uw hottub zelf bij onze vestiging op te halen. Dit kan op een aanhanger.

Onze complete sauna’s worden gratis geleverd en gemonteerd op locatie. Voor het  bezorgen van een zelfbouwpakket hebben wij de volgende tarieven:

Sauna bezorging in NL: €290
Sauna bezorging in BE: €490
Sauna bezorging in DE: €690

 

Kan ik mijn aankoop ook op komen halen?

Dat kan! Al onze producten worden door ons zelf geproduceerd in de werkplaats naast de showroom. Op dit adres kunt u dus ook langs komen om uw aankoop op te halen. Voor meer informatie kunt u het beste even bellen met onze adviseurs.

Er is iets mis gegaan met mijn product. Wat nu?

Wij willen u graag helpen als u problemen ervaart bij uw aankoop. Wij willen graag dat iedereen onbezorgd kan ontspannen. Om u goed te helpen hebben wij altijd wat foto’s nodig deze kunt u altijd naar ons mailen.
Onze technische afdeling zal de klacht bekijken en hiervoor een oplossing geven of eventueel een service-afspraak voor inplannen.

Hottub compleet gebouwd

Wat zit er bij de vanafprijs?

De prijzen die op de website staan voor de complete hottubs zit de kuip, 30 kW kachel en sparrenhout inbegrepen. Hierbij zit ook de volledige montage op onze speciaal ontwikkelde bodemplaat en is het hout aan de hottub bevestigd. 

Wat zit er allemaal standaard bij een complete hottub?

Een complete hottub is bij ons ook echt compleet. Alleen de kachel hoeft nog aangesloten te worden en u kunt ontspannen. Een complete hottub wordt gebouwd op een bodemplaat waar de hottub stevig op staat. Standaard wordt er bij de hottub een kachel geleverd en hij wordt afgetimmerd met een houten afwerking naar keuze.

Zit er garantie op jullie hottubs?

Wij vertrouwen in de kwaliteit van de onze producten. Uiteraard bestaat de hottub uit verschillende onderdelen en hierop zijn ook verschillende garantie’s van toepassing.

Half jaar garantie

 • Houtwerk, bij aantoonbaar en tijdig onderhoud;

Één jaar garantie

 • Kachel, bij netjes gebruik en niet bij gevallen van droogstoken;
 • Elektrische installaties door ons gemonteerd (bubbels, zandfilterpomp etc.)
 • Accessoires bij netjes gebruik, waaronder covers e.d;

Twee jaar garantie

 • De hottub kuip bij behoorlijk gebruik. Exclusief krassen en oneffenheden;
 • De bodemconstructie;
 • Montage van een complete hottub;
 • Slangen exclusief smelten hiervan.

Kan ik kiezen waar de opties ingebouwd worden?

Het bubbelsysteem, jetsysteem, kachel, afvoer en de led verlichting plaatsen wij op een standaard positie in de kuip. Dit doen wij op een positie waar u er het meeste plezier van heeft. U kunt bij ons wel aangeven waar u de zandfilterpomp met eventueel UV-filter geplaatst wil hebben. 

Kan ik beter een externe of interne kachel bij mijn hottub hebben?

Er zit geen verschil in de verwarmingstijd van een externe of interne kachel. Wel hebben wij de optie om bij een externe kachel een kachelupgrade te kiezen. Hierbij wordt het aantal KW’s van de kachel groter. 

Interne en externe kachels hebben beide zijn voor en nadelen. Zo neemt een hottub met een interne kachel minder ruimte in in uw tuin. Maar deze kachel neemt wel een zitplek in de hottub weg. Bij de externe kachel heeft u dan ook een zitplek meer en neemt deze iets meer ruimte in uw tuin in.

Hoe kan ik aangeven waar ik de zandfilterpomp wil hebben?

Dit geeft u aan in overleg met onze hottub experts. Er wordt gebruik gemaakt van graden waar u uit kunt kiezen waarbij de kachel altijd op 0° graden komt. Vind u dit moeilijk om te visualiseren, dan kunnen wij altijd een voorbeeld opsturen of laten zien.

Kan ik nog later nog opties toevoegen aan de hottub?

Bedenkt u na de koop dat u nog een optie toe wil voegen zoals led-verlichting, dan kan dat altijd aangegeven worden bij onze hottub experts. 

U kunt dit uiteraard ook nog doen wanneer u de hottub in uw tuin heeft staan. De kuipen die wij leveren zijn erg sterk en u kunt hier zelf nog accessoires in bouwen. Wel is het belangrijk om te weten dat op het moment dat u dit doet de garantie zal vervallen en u dit doet op eigen risico. 

 

Wat is het gewicht van een complete hottub?

Het gewicht van de hottub is afhankelijk van verschillende dingen. Zo heeft iedere afmeting een ander gewicht en hierbij zal ook de houtwerk meetellen. Onze kleinste hottub weegt ongeveer 140kg en de grootste hottub zo’n 230kg. 

Hoelang gaat de houten afwerking mee?

De houten afwerking gaat best wel een poos mee. Uiteraard hangt dit af van de houtsoort die u kiest voor om uw hottub. Zo gaat sparrenhout 5 tot 10 jaar mee en thermohout 20 tot 25 jaar. Het beste is uiteraard om het hout te behandelen met een olie, lak of beits. 

U kunt het hout gemakkelijk vervangen als dit nodig is.

Op wat voor ondergrond moet mijn hottub staan?

Wij raden altijd aan om de hottub op een verharde en stevige ondergrond te plaatsen. Dit omdat een gevulde hottub best wel wat weegt. 

Wanneer u uw hottub op gras wilt plaatsen kunt u het beste zorgen dat er tegels/stenen liggen onder de geïmpregneerde balken constructie waar de hottub op staat. Zo staat de hottub op een harde ondergrond maar lijkt het alsof deze in het gras staat. U kunt altijd de afmetingen van de balken constructie opvragen. 

Is het mogelijk om bij de Ducktub basic opties in te bouwen?

Bij de Ducktub Basic is het niet mogelijk om opties in te laten bouwen.

Kan ik ook een losse kuip bestellen?

Nee, je kunt helaas geen losse kuip bestellen bij Welvaere.

Hottub gebruik

Waar moet ik rekening mee houden bij het stoken van de kachel?

Belangrijk is dat u pas met stoken begint wanneer de hottub volledig vol met water zit. Om op een efficiënte manier te stoken kunt u het beste stoken op de Zwitserse manier. Lees in deze blog hoe u dat kunt doen.

Hoelang moet ik stoken om mijn hottub op temperatuur te krijgen?

Hoelang u moet stoken hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grote van uw hottub, eventuele isolatie, kachelsterkte, buitentemperatuur en de houtsoort die u gebruikt voor het stoken. 

Gemiddeld genomen moet een hottub met zo’n twee uur al zeker wel een aardige temperatuur hebben. Onze grootste hottub zal met zo’n 3 uur ook warm zijn. In het begin kan het verwarmen zeker langer duren omdat u even door moet krijgen hoe alles werkt, wanneer u hier handig in bent geworden kan het ook zeker sneller!

Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan gerust contact met ons op.  

Moet ik de kachel vaak bijvullen als deze eenmaal op temperatuur is?

Nee, dat is niet nodig. Wanneer de hottub eenmaal op temperatuur is zal deze niet meer bijgestookt hoeven worden. Als dit eventueel wel nodig is merk je dat aan de water temperatuur en een klein beetje hout zal het water dan weer op de goede temperatuur brengen.

 

Wanneer kan ik beginnen met stoken?

U kunt pas beginnen met stoken als de hottub gevuld is met water. Wanneer dit niet het geval is, zal de kachel zijn warmte niet kwijt kunnen en zal deze kapot gaan. 

Hoe erg rookt mijn kachel?

De kachel hoort officieel niet erg te roken. Gebeurt dit wel, dan kan het zijn dat de kachel niet genoeg trek heeft, of dat u verkeerd stookt of verkeerd hout gebruikt. 

Wanneer u overlast ervaart kunt u het beste even contact met ons opnemen, zodat we dit kunnen verhelpen. 

Wat is de beste hottub temperatuur?

De beste temperatuur voor het water ligt rond de 37 graden. In de zomer is het misschien wat lekker om deze wat koeler te stoken dan in de wintermaanden. Zorg er alleen wel voor dat het water niet veel warmer wordt dan 40 graden. Dit kan namelijk al zorgen voor lichte brandwonden.

Hoe houd ik mijn hottub op temperatuur?

Wanneer de hottub eenmaal op temperatuur is, hoeft u niet veel te doen. De temperatuur zal namelijk niet heel veel meer afkoelen. 

Wilt u de hottub altijd op een bepaalde temperatuur houden dan kunt u voor elektrische bijverwarming kiezen.

Mijn buren hebben last van de rook, wat kan ik hier tegen doen?

Het is niet de bedoeling dat uw buren last hebben van de rook. Is dit wel het geval, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. 

Het is belangrijk dat de kachel goed trek heeft vanaf de bovenkant. U kunt eerst controleren of er een cirkel van zo’n drie meter vanaf de kachelpijp vrij is. Is dit niet het geval dan kan een verlenging van de kachelbuis al helpen met het oplossen van het rookprobleem. 

U kunt ook kijken of u wel het goede brandhout gebruikt en dat u op een juiste manier stookt. Meer informatie over stoken kunt u hier lezen. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoelang duurt het om een hottub te vullen?

Dit hangt af van de waterdruk en de slang die u gebruikt. De gemiddelde waterdruk is zo’n 15 liter per minuut. 

Hoeveel kost het vullen van mijn hottub?

Hoeveel water kost hangt af van de gemeente waarin u woont. Gemiddeld kost een kuub water in Nederland €1,40. Bij een hottub van 1500 liter bent u dan dus ongeveer €2,- kwijt. 

Hoe kan ik mijn hottub vullen?

U kunt de hottub vullen met een tuinslang. Wanneer u een Gardena afvoer met kogelkraan heeft laten inbouwen dan kunt u uw tuinslang aan de Gardena bevestigen en op deze manier de hottub vullen. U sluit de kogelkraan op het moment dat de hottub vol zit en koppelt de tuinslang af. Heeft u deze optie niet, dan kunt u de tuinslang gewoon in uw hottub leggen om te vullen.

Hoeveel water moet ik in de hottub doen?

Voor optimaal gebruik kunt u de hottub het beste vullen tot tien centimeter onder de rand. De hottub moet in ieder geval gevuld zijn tot boven de bovenste kacheldoorvoer. 

Hoe kan ik mijn hottub legen?

Het water uit uw hottub halen moet u doen op het moment dat de kachel geen warmte meer afgeeft. U kunt dit doen door de kogelkraan open te draaien of de stop uit het bad te halen. Heeft u een putje onder de afvoer, dan kunt het water hier direct in laten lopen. U kunt ook uw tuinslang aan de Gardena koppelen en op deze manier het water in verder gelegen putje legen.

Hoelang blijft het water in mijn hottub goed?

Dit is afhankelijk van de locatie waar de hottub zich bevindt! Ook is het belangrijk op de PH en je Alkaliniteit in de gaten te houden. U kunt de verdere informatie vinden op de link hieronder.

Bekijken
Hoeveel koelt de hottub af in een nacht?

Gemiddeld koelt het water in de hottub zo’n 10 á 12 graden af in de nacht. Wanneer de hottub extra is geïsoleerd en of U er een cover bij gebruikt, dan zal dit wat minder zijn. Dit hangt echter wel af van de buitentemperatuur. 

Hottub onderhoud

Hoeveel onderhoud heb ik aan het hout?

U kunt het houtwerk rondom de hottub het beste behandelen. Vaak ziet u snel genoeg wanneer u deze behandelijk kan herhalen. De noesten zullen wat grijzer of donkerder worden, dat is het moment om de behandeling te herhalen. Gemiddeld zal dit 1 keer per jaar zijn. 

Moet ik het houtwerk behandelen?

Het hout om de hottubs heen is altijd onbehandeld. U kunt het houtwerk daarom het beste zo snel mogelijk behandelen als de hottub in uw tuin staat. Thermohout kunt u ook onbehandeld laten, dit zal op den duur grijs worden.

Kan ik de houten afwerking vervangen?

Ja, de houten afwerking kunt u zeer gemakkelijk vervangen. Wanneer u de schroeven los haalt kunt u nieuwe planken weer aan de glasvezelring bevestigen. Dit is uniek aan onze hottubs. Hierdoor gaat een hottub van Welvaere zeer lang mee!

Hoeveel onderhoud heb ik aan mijn hottub?

Een hottub heeft niet veel onderhoud nodig.

Kuip
De hottubkuip hoeft alleen af en toe schoon gemaakt te worden. Dit kunt u gewoon doen met een sopje en wat water. Door het gladde oppervlakte van de kuip is dit heel makkelijk. 

Houtwerk
U kunt het houtwerk rondom de hottub het beste behandelen. Vaak ziet u snel genoeg wanneer u deze behandelijk kan herhalen. De noesten zullen wat grijzer of donkerder worden, dat is het moment om de behandeling te herhalen. Gemiddeld zal dit 1 keer per jaar zijn. 

Zandfilterpomp
Wanneer u een zandfilterpomp bij uw hottub heeft kunt u deze het beste schoonmaken op het moment dat u het water uit uw hottub haalt. Dit doet u door de zandfilterpomp te backwashen. De handleiding van de zandfilterpomp kunt u hier vinden. 

Systemen
De leidingen van het bubbelsysteem of jetsysteem kunt u schoonmaken door deze aan te zetten wanneer er geen water meer in de hottub zit.

Hoe maak ik de hottubkuip schoon?

De hottubkuip hoeft alleen af en toe schoon gemaakt te worden. Dit kunt u gewoon doen met een sopje en wat water. Door het gladde oppervlakte van de kuip is dit heel makkelijk. 

Hoe maak ik de zandfilter schoon?

U kunt de zandfilterpomp bij uw hottub het beste schoonmaken op het moment dat u het water uit uw hottub haalt. Dit doet u door de zandfilterpomp te backwashen. De handleiding van de zandfilterpomp kunt u hier vinden. 

Hoe maak ik de systemen schoon?

De leidingen van het bubbelsysteem of jetsysteem kunt u schoonmaken door deze aan te zetten wanneer er geen water meer in de hottub zit.

Hottub overig

Wat is de levertijd van de hottubs?

Wij timmeren onze hottubs zelf en het proces tussen bestelling en levering verschilt per hottub. Als uw hottub klaar is, dan nemen wij telefonisch contact op voor de bezorging of het afhalen.

Kan het water in de hottub te warm worden?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur voor de temperatuur van het water. De advies temperatuur is 38 graden. De temperatuur is makkelijk te regelen in kachel. De maximale temperatuur van onze hottubs is 50 graden.

Wat is het voordeel van de externe 40 kW kachel?

Met de externe kachel met een kracht van 40 kW is uw hottub net wat sneller warm dan met de standaard 30 kW kachel. 

Mijn kachel lekt bij het aansteken van de hottub. Wat kan ik doen?

Vaak wanneer u de kachel voor de eerste keer gebruikt zal er water aan de binnenkant te zien zijn. Dit is geen probleem. Wanneer het water met een grote hoeveelheid uit de kachel komt dan kan het zijn dat de kachel kapot is, of zelfs ontploft is. U zorgt ervoor dat dit niet gebeurt door eerst de hottub helemaal te vullen en dan pas te gaan verwarmen.

Kan mijn hottub tegen bevriezing?

De kuip van de hottub gaat niet kapot als het gaat vriezen. Echter zijn de andere onderdelen zoals de kachel, filter en eventuele opties wel gevoelig voor bevriezing. Tijdens de winterperiode kunt u dus het beste de temperatuur van het water goed in de gaten houden. 

Hoe controller ik of mijn pomp goed werkt?

Wanneer de pomp zijn werk doet geeft die een zacht brommend geluid. U kunt ook uw hand voor de tule houden om te voelen of er druk op staat. Wanneer u merkt dat het water viezer wordt, kan het zijn dat de pomp niet werkt of dat u het water al te lang in de hottub heeft zitten en de pomp vol met vuil zit. Wanneer dit laatste het geval is, kunt u de drukmeter van de pomp checken en de pomp backwashen. Gemiddeld zal u de pomp rond de twee of drie maanden moeten backwashen. 

Kan ik mijn hottub elektrisch verwarmen?

Ja, u kunt uw hottub ook zeker elektrisch verwarmen. U heeft hierbij de keuze uit drie verschillende mogelijkheden. Het verwarmingselement heeft altijd een (circulatie)pomp nodig omdat er water door heen hoort te stromen.

 1. Volledig elektrisch verwarmen met een los systeem
  U kunt hier voor kiezen als u liever geen houtkachel bij uw hottub wilt. Dit systeem wordt als een los circuit gebouwd. Het element wordt aan een circulatiepomp bevestigd. Dit verwarmingselement kan op 1 of 3 fases aangesloten worden of 1x220v of krachtstroom.
 2. Elektrisch bij-verwarmen tussen de zandfilterpomp / Uv-filter. 
  U kunt elektrisch bij-verwarmen wanneer u een houtgestookte kachel heeft. Het systeem wordt bij deze optie aangesloten tussen de zandfilterpomp en het Uv-filter. De hottub wordt hierbij op een stabiele temperatuur gehouden.
 3. Elektrisch bij-verwarmen met een los systeem
  U kunt er ook voor kiezen om het verwarmingselement op een los circuit aan te sluiten. Het element wordt dan aangesloten op een circulatiepomp. Hier kun je voor kiezen als je geen filterpomp heb. 
Van welk materiaal is de hottubkuip?

Zeven laags glasvezelversterkt kunststof met coatingen (MAXGUARD SW Gelcoat, AME VPRO Barrier coating, AROPOL M 105 & ENGUARD Topcoat) 

Verkrijgbaar in de kleur RAL 7035.

Koelt het water af wanneer ik de bubbels aan zet?

Nee, in het begin zal de lucht die uit de bubbels komen wat kouder aanvoelen dan het water. Wanneer de pomp langer draait, zal de lucht ook warmer aanvoelen.

Hoeveel stroom kost een hottub?

Een hottub hoeft geen stroom te verbruiken. Wanneer u er extra opties aan toevoegt zoals een bubbelsysteem of filterinstallatie zal deze wel stroom verbruiken. 

Kunnen mijn doorvoeren gaan roesten?

Welvaere gebruikt roestvrije stalen doorvoeren, hierdoor is er geen kans op roest.

Sauna compleet gebouwd

Wat zit er standaard bij een complete sauna?

Standaard zitten er de volgende opties bij een complete sauna. 

 • Sparrenhouten afwerking;
 • Harvia VEGA elektrische kachel;
 • Standaard bankjes aan de binnenkant en eventueel op de veranda;
 • Daksingels in een kleur naar keuze;
 • Glazen deur;
 • Gemonteerd op locatie door onze timmermannen;
 • Gratis bezorgkosten.
Waarom zou ik kiezen voor sparrenhout?

Onze sauna’s worden standaard in sparrenhout geleverd. Qua kosten is deze optie goedkoper dan het wat duurdere thermohout. Echter heeft sparrenhout een minder lange levensduur en moet u echt onderhouden. Door de blanke kleur van deze houtsoort kunt u de sauna wel in alle kleuren lakken die u wilt.

Waarom zou ik kiezen voor thermohout?

Thermohout is een houtsoort dat gebakken is in een oven. Hierdoor is al het vocht uit het hout en gaat de houtsoort langer mee dan sparrenhout. Deze optie is wel duurder, maar het hout gaat gemiddeld zo’n tien jaar langer mee.

Zitten er ramen in de sauna

Standaard zitten er geen ramen in de sauna. U kunt hiervoor kiezen als optie of uprade. Een rechthoekig raam kost 115,- meer en een rond raam 225,-.

Moet ik een kraan regelen voor het plaatsen van mijn sauna?

U hoeft geen kraan te regelen. Wanneer u een complete sauna koopt, wordt deze gebouwd in uw achtertuin. Wij zorgen dat alle onderdelen op de juiste plek komen.

Sauna zelfbouw

Wat houdt een zelfbouwpakket in?

Bij de aanschaf van een zelfbouwpakket krijgt u alle onderdelen om zelf een sauna te bouwen. Hierbij kunt u denken aan het benodigde hout, maar ook de schroeven, spijkers en bitjes voor het in elkaar zetten van de sauna. Oftewel u krijgt alles om een sauna te bouwen, behalve het gereedschap.

Welk gereedschap heb ik nodig voor het bouwen van een sauna?

Schaft u een zelfbouwpakket aan, dan heeft u een aantal dingen nodig. Wij adviseren in ieder geval een boormachine, boortjes, bitjes, een schroevendraaier set, hamer, twee sleutels maat 19 en eventueel een decoupeerzaag klaar te hebben liggen.

Sauna gebruik

Welke stappen kent een saunasessie?
 1. Douchen
  Een saunagang begint altijd met een warme douche. Hygiëne is in de sauna erg belangrijk. En zo begint u de saunasessie fris en schoon!
 2. Afdrogen
  Om de hete lucht op uw huid te kunnen toelaten is het belangrijk dat u zich goed afdroogt. Wanneer u nat de sauna in gaat dan wordt het zweten tegengehouden.
 3. Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)
  Heel belangrijk is dat u voordat u de sauna in gaat vijf tot tien minuten uw voeten in een warm voetenbad heeft. Middels het warme water wordt het bloed in de voeten op een hogere temperatuur gebracht en daarmee het lichaam voorbereid op de sauna. De haarvaten worden via het zenuwstelsel verwijd.
 4. De saunasessie (6 tot 15 minuten)
  Beginnend kan men op de onderste bank plaatsnemen. Zitten of liggen naar wat men wilt, maar met de voeten op gelijke hoogte als de billen. Hierdoor warmt men gelijkmatiger op.

  Geoefende saunagangers klimmen vaak naar de hogere banken om daar te gaan zitten of liggen. Altijd dient eerst een handdoek of badlaken uitgespreid te worden.

  De minimale saunaduur is 6 minuten. Dit is nodig om alle poriën goed te laten openen zodat de zweetklieren hun werk kunnen gaan doen. Zou u deze tijd niet afwachten dan is er een kleine kans op warmtestuwing omdat het lichaam de opgenomen warmte nog niet kan afvoeren. De maximaal aanbevolen tijd is 15 minuten waarvan de laatste 2 minuten zittend, meestal op de onderste bank. Vooral als u gelegen heeft zou u duizelig kunnen worden. Door even te gaan zitten kan het lichaam weer aan de verticale houding wennen.

 5. Koud luchtbad (1 tot 5 minuten)
  Na het warme luchtbad in de sauna kunt u nu heerlijk op uw gemak afkoelen in de buitenlucht. U kunt rustig gaan zitten of een stukje lopen.
 6. Koud afspoelen
  Als er geen meer  voorhanden is dan kunt u eerst een koude douche nemen. Ook wordt de afkoelslang veel gebruikt. Begin bij uw linkervoet en werk dan langzaam omhoog.
  Nadat al het zweet afgespoeld is kan er een koud dompelbad genomen worden. Het is erg belangrijk dat er goed afgekoeld wordt!
 7. Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)
  Een saunagang eindigt altijd weer met een voetenbad op deze manier kan het lichaam goed opwarmen na het afkoelen. 
 8. Rusten
  Voordat u alles kunt herhalen moet u goed uitrusten en vooral goed drinken. In de sauna verliest u namelijk veel vocht en dit moet weer aangevuld worden. 
Welke lichamelijke voordelen geeft een saunasessie?

Lichamelijk heeft het veelvuldig gebruik van een sauna een aantal fijne voordelen:

 • Verbetering van de algehele doorbloeding;
 • Zorgt voor uitscheiden van afvalstoffen in het lichaam;
 • Zorgt voor een gezonde huid;
 • U krijgt een betere weerstand;
 • Conditie van de aderen wordt verbeterd;
 • Verlicht gewrichts- en spierpijn.
Welke geestelijke voordelen geeft een saunasessie?

Geestelijk heeft het veelvuldig gebruik van een sauna een aantal fijne voordelen:

 • U voelt zich gelukkiger door aanmaak van serotine;
 • U slaapt beter en dieper;
 • U kunt diep ontspannen;
 • Verminderd stress.
Hoe warm moet een sauna zijn?

Hoe warm de sauna moet zijn hangt af van uw voorkeuren. Bent u een beginner dan kunt u bijvoorbeeld beginnen bij 75 graden en dit langzaam steeds wat warmer maken. Ervaren saunagangers zullen een sauna van 100 graden heerlijk vinden. U kunt hierbij de luchtvochtigheid ook nog hoger brengen door water op de stenen te gieten.

Hoe werkt een opgieting?

Een Löyly, Aufguss of Opgieting is een ritueel waarbij water wordt verrijkt met essentiële oliën en dit met een lepel op de kachel wordt gegoten. Hierna zal de sauna langzaam vullen met een geurige stoom.

Kan ik water gieten op de kachel?

Bij alle kachels zijn stenen in begrepen en dus kunt u hier water opgieten.

Sauna onderhoud

Hoe maak ik mijn sauna schoon?

De buitenkant van uw sauna kunt u gewoon afspoelen met de tuinslang en u kunt hier eventueel gewoon een schoonmaak sopje voor gebruiken. De binnenkant kunt u het beste schoonvegen door het eventuele vloertje eruit te halen. De bankjes kunt u het beste afnemen met een vochtig doekje zonder sop.

Sauna overig

Kunnen de elektrische kachels op normaal 230

Nee, de saunakachels werken op krachtstroom. Alleen de Tønsauna 160 kan op normaal 230 aangesloten worden.

Moet de elektrische kachel op krachtstroom?

Ja, de kachels van onze sauna’s werken het beste op krachtstroom. U kunt hier het beste een aparte groep voor aanleggen. 

Wat zit er in een startersset?
 • Opgietemmer;
 • Opgietlepel;
 • Thermometer;
 • Vochtmeter;
 • Zandloper;
 • Opgietolie.

Contact

Telefoon: (+31) (0)342 712032
E-mail: info@welvaere.nl

Adres
Amersfoortseweg 96
Nijkerk, 3862 NE
Nederland

Zoeken