Bouwpakket Tønsauna 400

De Tønsauna 400 zelfbouw is een bouwpakket voor een grote sauna met een veranda, kleedruimte en een saunaruimte geschikt voor 4 tot 7 personen. Aan de voorzijde van de sauna zit de veranda met daarop houten banken aan beide zijden van de glazendeur. Deze deur leidt naar de kleedruimte welke een prettige lengte van 127 centimeter heeft. Hier zijn ook hout banken te vinden aan beide kanten. De deur naar de sauna ruimte is ook gemaakt van glas. In de sauna zelf heeft u een ruime twee meter tot uw beschikking om te liggen. In de sauna zitten aan beide zijden twee uitstrekte banken waarop u kunt zitten of liggen. Tussen de twee banken zit een sauna kachel van het Finse top merk Harvia. Harvia is al tientallen jaren de marktleider op het gebied van sauna kachels. De producten zijn dan ook van hoge kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. U kunt bij Welvaere zelf kiezen of u een elektrische of houtgestookte kachel wilt bij uw bouwpakket. Deze barrel sauna is 4 meter lang en heeft een diameter van 205 centimeter. De dikte van de balken zijn 42 mm.

Gebruik

Als u de barrel sauna volledig heeft opgebouwd dan kan het ontspannen echt beginnen. Wij raden u aan om eerst een warme douche te nemen voordat u de sauna instapt. Hierdoor bent u direct goed opgewarmd en schoon als u de sauna in gaat. U kunt zelf bepalen wat de temperatuur in de sauna is door middel van de kachel. Deze temperatuur zal variëren tussen de 50 en 100 graden Celsius. De gemiddelde sauna sessie duurt ongeveer 15 minuten. Daarna wordt er een pauze genomen van ook ongeveer 15 minuten. In deze tijd kunt u even afkoelen in bijvoorbeeld een dompelbad of onder een koude douche.

Offerte aanvragen Bekijken in de showroom
buitensauna
buitensauna

Sauna kachel

Bij deze Tønsauna zit standaard de Harvia Vega kachel. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om ook voor een andere kachel te kiezen van de merken Harvia of Huum. Het monteren van een kachel in deze borrelsauna is zeer eenvoudig. 

Huum kachels

Het merk Huum komt oorspronkelijk uit Estland en is snel uitgegroeid tot een internationale producent van hoogwaardige sauna kachels. Huum produceert exclusieve ‘design’ kachels met een elegante uitstraling en een grote capaciteit voor stenen. Wij bieden een elektrische en houtgestookte Huum kachel aan.

Harvia kachels

Harvia is al tientallen jaren een groot merk op het gebied van sauna kachels. Over de hele wereld worden sauna’s opgewarmd door de kachels van Harvia. De producten van Harvia zijn dan ook van uitstekende kwaliteit, zeer gebruiksvriendelijk en hebben daarnaast ook een stijlvol ontwerp. Iedere kachel van Harvia heeft zijn eigen unieke elementen.

Elektrische saunakachels

Harvia Vega
8 kW 

Harvia Cilindro
9 kW  – €395,-

Huum Hive 
9 kW – €1745,-

Houtgestookte saunakachels

Harvia M2
16,5 kW  – €495,-

Huum Hive Wood
13 kW – €1065,-

Montage

U krijgt de barrel sauna als compact pakket geleverd van 400 bij 120 bij 120 centimeter! Het monteren van dit barrel sauna bouwpakket zal ongeveer een dag in beslag nemen. De montage is zeer duidelijk en staat uitgebreid beschreven in de handleiding. De handleiding loopt stap door stap door de montage van de barrel sauna heen. Als u heeft gekozen voor een houtgestookte kachel dan moet er ook een schoorsteen door het dak van de barrel sauna gemonteerd worden. Dit proces staat ook uitgebreid beschreven in de bijgeleverde handleiding.

sauna bouwpakket

Opties

U heeft bij dit bouwpakket de keuze of uw barrel sauna wordt geleverd in sparrenhout of thermohout. Ook kunt u ervoor kiezen om de balken in de olie te zetten. Dit zorgt voor een extra beschermlaag over de barrel sauna en voor een unieke kleur als antraciet.

U kunt zelf bepalen in welke houtsoort uw barrel sauna bouwpakket geleverd wordt. U heeft hierbij de keuze uit sparrenhout en thermohout. Daarnaast kunt kunt u de balken van de barrel sauna ook in de olie zetten. Hierdoor komt er een extra beschermlaag over de balken heen en kunt u zelfs kiezen voor een unieke kleur als groen! Neutrale kleuren zijn uiteraard ook mogelijk.

U kunt er ook nog voor kiezen om extra opties aan te schaffen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een watertank, ramen, overkapping etc.

Standaard wordt deze barrel sauna geleverd als bouwpakket in sparrenhout met een Harvia VEGA kachel, glazendeur, overkapping, zwarte daksingels, ventilatierooster en RVS spanbanden.

Voor deze bouwcombinatie heeft u enig technisch inzicht nodig.

Houtsoort

Standaard worden onze barrel sauna’s geleverd in 42 mm dik Sparrenhout. U kunt ervoor kiezen om uw barrel sauna volledig in Thermohout te laten leveren. Thermohout heeft een hogere duurzaamheidsklasse en gaat langer mee.

Sparrenhout
Thermohout

€1450,-

Diameter

De standaard diameter van onze barrel sauna’s is 205 centimeter. Mocht u nu meer ruimte in de barrel sauna willen dan kunt u ervoor kiezen om deze diameter uit te breiden naar 230 centimeter.

Diameter 205 cm
Diameter 220 cm

€950,-

Daksingels

Bij het samenstellen van uw sauna kunt u kiezen uit de volgende daksingels

Zwart
Grijs
Bruin
Groen
Rood

Opties & Accessoires

Elzen vloer

€375,-

Houten deur met klein glas

€185,-

Houten deur met lang glas

€215,-

Decoratie arches

€235,-

Overkapping

€325,-

Twee hoekhoekige ramen

€195,-

Twee ronde ramen

€225,-

Half glazen achterkant

€695,-

achterzijde sauna 4 meter met glazen achterkant

Volledig glazen achterkant

€995,-

Startersset

€145,-

Sauna verlichting

€100,-

Rugsteunen

€165,-

Schoorsteen met geïntegreerde watertank

€385,-

Sauna opbergruimte

€180,-

Vraag een offerte aan

Vul het formulier hiernaast in en krijg offerte op maat toegestuurd door onze adviseurs.

Waarom bij Welvaere?

Bezoek inplannen
[wpforms id=”17487″]

Kom langs in onze sauna showroom!

Onze adviseurs staan 4 dagen per week voor u klaar om te helpen met het vinden van de perfecte hottub. Ook op zaterdag bent u van harte welkom!

Plan uw bezoek

Adres:
Stationsweg 167B
3771VG, Barneveld, Gelderland

Openingstijden
Dinsdag, donderdag & vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 16:00