Bouwpakket Tønsauna 280

De Tønsauna 280 is een stijlvolle barrel sauna met een ruime sauna ruimte en een veranda. Aan de voorzijde van de barrel sauna zitten bankjes aan beide zijde van deur. De deur is gemaakt een glas. In het sauna gedeelte van de barrel sauna zitten twee ruime banken van 210 centimeter. Hierop kunt u dus heerlijk languit liggen of zitten. De sauna is geschikt voor 4 tot 6 personen. De barrel sauna wordt verwarmd door een houtgestookte of elektrische kachel. Die keuze is aan u. Beide kachels zijn ontwikkeld door het Finse topmerk Harvia. Dit bedrijf ontwikkeld al tientallen jaren sauna kachels voor sauna’s over de hele wereld. Voor extra veiligheid zitten er veiligheidsbalken bij uw bouwpakket die u om de kachel heen kunt bevestigen voor extra veiligheid.

Gebruik

Nadat u de barrel sauna heeft opgebouwd kan het ontspannen beginnen. Wij raden u aan eerst een warme douche te nemen en u goed af te drogen voordat u de barrel sauna in stapt. Hierdoor bent u direct goed schoon en voorverwarmd voor uw sauna sessie. Voordat u de barrel sauna in gaat kunt u de sauna op temperatuur brengen door middel van de kachel. U kunt zelf bepalen wat u een prettige temperatuur vindt om in te ontspannen. Dit zal variëren tussen de 50 en 100 graden. Een normale sauna sessie duurt ongeveer 15 minuten. Daarna kunt u de barrel sauna uitstappen en even afkoelen in de buitenlucht. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld een koude douche of in een dompelbad.

Offerte aanvragen Bekijken in de showroom
buitensauna

Sauna kachel

Bij deze Tønsauna zit standaard de Harvia Vega kachel. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om ook voor een andere kachel te kiezen van de merken Harvia of Huum. Het monteren van een kachel in deze borrelsauna is zeer eenvoudig. 

Huum kachels

Het merk Huum komt oorspronkelijk uit Estland en is snel uitgegroeid tot een internationale producent van hoogwaardige sauna kachels. Huum produceert exclusieve ‘design’ kachels met een elegante uitstraling en een grote capaciteit voor stenen. Wij bieden een elektrische en houtgestookte Huum kachel aan.

Harvia kachels

Harvia is al tientallen jaren een groot merk op het gebied van sauna kachels. Over de hele wereld worden sauna’s opgewarmd door de kachels van Harvia. De producten van Harvia zijn dan ook van uitstekende kwaliteit, zeer gebruiksvriendelijk en hebben daarnaast ook een stijlvol ontwerp. Iedere kachel van Harvia heeft zijn eigen unieke elementen.

Elektrische saunakachels

Harvia Vega
8 kW 

Harvia Cilindro
9 kW  – €395,-

Huum Hive 
9 kW – €1745,-

Houtgestookte saunakachels

Harvia M2
16,5 kW  – €495,-

Huum Hive Wood
13 kW – €1065,-

Montage

Voor de montage van de barrel sauna heeft u ongeveer een dag nodig. Het monteren is eenvoudig en is stap voor stap beschreven in de uitgebreide handleiding. Heeft u gekozen voor een houtgestookte barrel sauna kachel dan zal er ook een schoorsteen gemonteerd moeten worden door het dak heen. Ook dit proces is uitgebreid beschreven in de handleiding. Alles wat u nodig heeft qua materialen voor de bouw van de barrel sauna is aanwezig in dit pakket.

sauna bouwpakket

Opties

Met dit bouwpakket kunt u zelf bepalen uit welke houtsoort uw barrel sauna vervaardigd moet worden. U kunt kiezen uit sparrenhout en thermohout. Ook kunt u kiezen om de balken van de sauna in de olie te zetten. Met deze olie zorgt u voor een extra beschermlaag over de balken van uw barrel sauna. Daarnaast kunt u met deze olie kiezen voor een bijzondere kleur als antraciet.

Ook is uw barrel sauna nog uit te breiden met enkele accessoires. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een starterspack, een watertank etc.

Standaard wordt deze barrel sauna geleverd als bouwpakket in sparrenhout met een Harvia VEGA kachel, glazendeur, overkapping, zwarte daksingels, ventilatierooster en RVS spanbanden.

Voor deze bouwcombinatie heeft u enig technisch inzicht nodig.

Houtsoort

Standaard worden onze barrel sauna’s geleverd in 42 mm dik Sparrenhout. U kunt ervoor kiezen om uw barrel sauna volledig in Thermohout te laten leveren. Thermohout heeft een hogere duurzaamheidsklasse en gaat langer mee.

Sparrenhout
Thermohout

€1050,-

Diameter

De standaard diameter van onze barrel sauna’s is 205 centimeter. Mocht u nu meer ruimte in de barrel sauna willen dan kunt u ervoor kiezen om deze diameter uit te breiden naar 230 centimeter.

Diameter 205 cm
Diameter 220 cm

€650,-

Daksingels

Bij het samenstellen van uw sauna kunt u kiezen uit de volgende daksingels

Zwart
Grijs
Bruin
Groen
Rood

Opties & Accessoires

Elzen vloer

€285,-

Houten deur met klein glas

€185,-

Houten deur met lang glas

€215,-

Decoratie arches

€235,-

Overkapping

€325,-

Twee hoekhoekige ramen

€195,-

Twee ronde ramen

€225,-

Half glazen achterkant

€695,-

achterzijde sauna 4 meter met glazen achterkant

Volledig glazen achterkant

€995,-

Startersset

€145,-

Sauna verlichting
€100,-

Rugsteunen

€165,-

Schoorsteen met geïntegreerde watertank

€385,-

Sauna opbergruimte

€180,-

Vraag een offerte aan

Vul het formulier hiernaast in en krijg offerte op maat toegestuurd door onze adviseurs.

Waarom bij Welvaere?

Bezoek inplannen
[wpforms id=”17487″]

Kom langs in onze sauna showroom!

Onze adviseurs staan 4 dagen per week voor u klaar om te helpen met het vinden van de perfecte hottub. Ook op zaterdag bent u van harte welkom!

Plan uw bezoek

Adres:
Stationsweg 167B
3771VG, Barneveld, Gelderland

Openingstijden
Dinsdag, donderdag & vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 16:00