Welvaere

Een echte Tønsauna van Welvaere

Welvaere brengt je weer naar buiten, met producten die gemaakt zijn voor comfort, ontspanning en gezelligheid! Vraag het inspiratiemagazine aan

Dit is de reden waarom een sauna in je tuin een goed idee is

Elke dag even je ogen kunnen sluiten, een diepe zucht slaken en je laten omhelzen door een warme deken van stoom en hete lucht. Deze procedure, om het zo maar even te noemen, is gezond voor lichaam en geest en hoeft helemaal niet lang te duren.

Met tien minuutjes per dag zorg je er niet alleen voor dat je schouders lichter gaan voelen, maar ook dat je je mentaal rustiger voelt. Je immuunsysteem krijgt een boost, je geest voelt verhelderend aan en wanneer je uitstapt kan je de wereld weer met een uitgeruste en positieve blik tegemoet kijken.

Waarom een sauna in jouw tuin?

 • Je kunt ontspannen op de beste manier die er bestaat
 • Om je tuin om te toveren tot wellness paradijs
 • Voor een 365 dagen in het jaar een vakantiegevoel op het moment dat je de tuin instapt
 • Nooit meer naar een overvol saunacomplex
 • Om op te warmen in de winter en af te koelen in de zomer

Ultieme ontspanning in eigen achtertuin

Jouw tuin hoort een plek van ontspanning te zijn. Een plek om te lachen, te dromen en tot rust te komen. De verschillende Tønsauna’s worden gebouwd om je tuin om te toveren tot een ruimte voor ultieme ontspanning. 

Zwoele zomerdagen of knusse winterdagen, elke dag is een dag om te genieten van de wamte binnenin de Tønsauna en de frisse buitenlucht. Met een sauna van Welvaere ben je verzekerd van comfort, eenvoud en de beste manier van ontspannen die jij je maar kunt wensen. Iedere Tønsauna wordt met de hand gemaakt, volledig naar jouw wens.

Bekijk hier een aantal sauna informatie video’s

        

Vraag het Welvaere inspiratiemagazine aan!

Ontvang gratis ons digitale magazine vol met informatie over de producten in ons assortiment, de hottub & sauna favorieten, het experience center en nog veel meer. Laat je inspireren!


Waarom een sauna van Welvaere?

 • Bij ons stel je je eigen buitensauna samen naar jouw wensen
 • Wij garanderen een hoge kwaliteit, produceren zelf en hebben een eigen serviceafdeling
 • Je koopt bij de producent en niet bij een wederverkoper. Hierdoor hebben wij alle kennis over onze sauna's zelf in huis
 • Je kunt de sauna komen bekijken en erin zitten in ons Experience Center

Wees verzekerd van kwaliteit en comfort.


Jouw sauna is met veel liefde ontwikkeld, met de hand gemaakt en wordt met enthousiasme verkocht. Allemaal op Nederlandse bodem. Een combinatie van traditioneel Scandinavische materialen en hoogstaande Nederlandse kwaliteit uiten zich in subliem comfort, onverwoestbaar design en eenvoudige luxe.

De sauna wordt volledig naar jouw wens gebouwd. Je kunt kiezen voor een traditionele, karakteristieke houtgestookte kachel of voor het gemak van een elektrische kachel. Dankzij een range van verschillende maten en de mogelijkheid tot aanpassingen, is er voor elke tuin een bijpassende sauna. Daarbij gebruiken we materialen die generaties overleven en natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans. Wees verzekerd van kwaliteit en comfort! 

Door ons gebouwd in jouw tuin

Niet voor niets kiest 95% van onze klanten voor deze optie; opbouw in de eigen tuin. ‘s Morgens komt een team van saunabouwers naar jouw tuin om de sauna op te bouwen op de gewenste plek. Uniek in Nederland en België is dat wij de sauna geheel in jouw tuin opbouwen, als je kiest voor die optie. Wij hebben verschillende teams die de sauna in Nederland en België komen opbouwen. Perfect, want op deze manier nemen wij veel werk uit handen. 

 

Ontdek onze Tønsauna's

Sinds 2021 komen de buitensauna’s van Welvaere uit onze eigen productiehal in Putten. In Putten, een klein plaatsje tussen de landerijen, worden onze Tønsauna’s gemaakt. Bij Welvaere koop je dus ook een buitensauna die gemaakt is in Nederland. Gemiddeld worden er in onze Tønsauna fabriek zo’n 10 sauna’s per week gemaakt en worden er 5 in de tuin gebouwd. Dat is namelijk hoe wij het meestal doen; de sauna komt als een op maat gemaakt pakket uit de productie rollen en dan bouwt een team van saunabouwers deze in de tuin op.

De productie van een sauna begint met het schaven en afkorten van het ruwe thermohout en het maken van de juiste groeven. Wanneer dit gedaan is, wordt het interieur voorbereid zoals de bankjes en eventueel het vloertje. 

Als laatste worden de sloffen, ook wel steunbalken, waar de sauna op staat gemaakt. Als alle elementen voor de sauna geproduceerd zijn, wordt het pakket opgemaakt. Alle onderdelen zoals een kachel en accessoires worden bij elkaar gezocht en ingepakt zodat ons eigen sauna team het pakket mee kan nemen om op te bouwen.

Nieuwsgierig geworden naar onze sauna's?

Creëer een onvergetelijk ontspannen moment voor jou en je familie!

Sauna brochure aanvragen

Veelgestelde vragen over sauna's

 • Hoe lang duurt het opbouwen van de sauna?

  Over het algemeen bouwt ons team van gespecialiseerde timmermannen de sauna in 1 dag op bij jou thuis!

 • Kan ik water gieten op de kachel?

  Bij alle kachels zijn stenen inbegrepen en hier kan je water opgieten.

 • Hoe maak ik mijn sauna schoon?

  De buitenkant van de sauna kun je gewoon afspoelen met de tuinslang, hier kun je eventueel gewoon een sopje voor gebruiken. De binnenkant kun je het beste schoonvegen door het eventuele vloertje eruit te halen. De bankjes kun je het beste afnemen met een vochtig doekje zonder sop.