Waarom een sauna kopen?

De reden waarom een sauna je leven verrijkt. 

Elke dag even je ogen kunnen sluiten, een diepe zucht slaken en je laten omhelzen door een warme deken van stoom en hete lucht. Deze procedure, om het zo maar even te noemen, is gezond voor lichaam en geest en hoeft helemaal niet lang te duren.

Met tien minuutjes per dag zorg je er niet alleen voor dat je schouders lichter gaan voelen, maar ook dat je je mentaal rustiger voelt. Je immuunsysteem krijgt een boost, je geest voelt verhelderend aan en wanneer je uitstapt kan je de wereld weer met een uitgeruste en positieve blik tegemoet kijken.

Ontvang onze gratis buitensauna brochureOntdek onze unieke Tønsauna's

Creëer een onvergetelijk ontspannen moment voor jou en je familie!

Sauna brochure aanvragen
Welvaere sauna

Waarom een sauna in jouw tuin?

 • Geniet op loopafstand van je woonkamer
 • Ontsnap uit het dagelijkse leven
 • Een beter afweersysteem, gezondere huid en betere doorbloeding
 • Reconnect met de natuur en jezelf in je eigen tuin

Transformeer je tuin tot een plek van rust en ontspanning.


Met de buitensauna transformeer je jouw tuin tot een plek van rust en ontspanning. Een oase van warmte, stilte en stoom. Of de zon nu schijnt, het water uit de lucht stroomt of tientallen sneeuwvlokjes je voetpad bedekken: elke dag wordt een dag om te genieten. Open de deur van je buitensauna, zet je verstand op nul en laat alle spanning uit je lijf vervagen.

Ontvang onze gratis buitensauna brochureGeef je gezondheid een boost met jouw eigen buitensauna. 

 • Verbeter je mentale gezondheid dankzij een algeheel gevoel van ontspanning en verminderde stress gevoelens. 
 • Maak je immuunsysteem sterker met behulp van de sauna. Een rondje van 15 minuten verhoogt al het aantal witte bloedcellen in je lichaam, die je lichaam beschermen tegen o.a. bacteriën, virussen en schimmels. 
 • Verminder spierpijn en stijfheid. De warmte helpt om je bloedcirculatie te versnellen. Daardoor kunnen spier- en gewrichtspijn verlicht worden en sneller herstellen. 
 • Verminder het risico op hart- en vaatziektes doordat je hart sneller gaat kloppen dankzij een rondje in de sauna en verlaag je bloeddruk doordat je bloedvaten zich verwijden. Hierdoor versnelt en verbetert je doorbloeding. 
Buitensauna ontspannen

Waarom een sauna van Welvaere?

 • Jouw buitensauna wordt volledig naar jouw wens - en op maat - gemaakt.
 • Opgebouwd bij jou in de achtertuin. Alles geregeld voor een vaste prijs!
 • Met 42mm dik thermohout is jouw sauna optimaal geïsoleerd.
 • Keuze uit verschillende maten. Zo weten we zeker dat er voor jouw tuin ook een passende sauna is.
 • Grote showroom in Nijkerk waarin je jouw toekomstige sauna kan voelen, ruiken en testen!
Gratis sauna brochure aanvragen

Wees verzekerd van kwaliteit en comfort.


Jouw sauna is met veel liefde ontwikkeld, met de hand gemaakt en wordt met enthousiasme verkocht. Allemaal op Nederlandse bodem. Een combinatie van traditioneel Scandinavische materialen en hoogstaande Nederlandse kwaliteit uiten zich in subliem comfort, onverwoestbaar design en eenvoudige luxe.

De sauna wordt volledig naar jouw wens gebouwd. Je kunt kiezen voor een traditionele, karakteristieke houtgestookte kachel of voor het gemak van een elektrische kachel. Dankzij een range van verschillende maten en de mogelijkheid tot aanpassingen, is er voor elke tuin een bijpassende sauna. Daarbij gebruiken we materialen die generaties overleven en natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans. Wees verzekerd van kwaliteit en comfort! 

Werkplaats Welvaere

Hoe gaan we te werk?


1. Onze ervaren adviseurs helpen je bij het proces van het vinden van de juiste sauna. Samen bespreken jullie specifieke wensen en komen jullie erachter welke sauna voor jou het beste werkt.
2. Vervolgens wordt jouw sauna met de hand gemaakt door onze gespecialiseerde timmermannen. Kleine aanpassingen zijn daardoor gemakkelijk door te voeren.
3. Jouw buitensauna wordt voor een vaste prijs opgebouwd in je tuin. Daarin is Welvaere uniek. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent!
4. We verlaten je tuin met een volledig naar jouw wensen opgebouwde sauna, die klaar is om aangestoken te worden. 

Bouw je eigen buitensauna

Ben je een beetje technisch aangelegd en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kun je er ook voor kiezen om je sauna zelf op te bouwen. Natuurlijk kan dit nog steeds op maat. Het bouwpakket wordt volledig voorbereid en gemaakt naar jouw wens. Dankzij de duidelijke handleiding kun je na zo’n 1 á 2 dagen de kachel al aansteken!

Sauna brochure aanvragen
Buitensauna bouwpakket

Ontvang onze gratis buitensauna brochureVeelgestelde vragen over sauna's

 • Hoe lang duurt het opbouwen van de sauna?

  Over het algemeen bouwt ons team van gespecialiseerde timmermannen de sauna in 1 dag op bij jou thuis!

 • Kan ik water gieten op de kachel?

  Bij alle kachels zijn stenen inbegrepen en hier kan je water opgieten.

 • Hoe maak ik mijn sauna schoon?

  De buitenkant van de sauna kun je gewoon afspoelen met de tuinslang, hier kun je eventueel gewoon een sopje voor gebruiken. De binnenkant kun je het beste schoonvegen door het eventuele vloertje eruit te halen. De bankjes kun je het beste afnemen met een vochtig doekje zonder sop.

Zo werkt een sauna


Verwarmen

Voordat je je kan onderdompelen in een warme deken van hete lucht, moet de sauna natuurlijk eerst opgewarmd worden. Dit wordt gedaan door middel van een elektrische- of houtgestookte kachel. Afhankelijk van de grootte van de sauna en de gewenste warmte duurt het opwarmen circa 25 minuten.

Douchen en afdrogen

Ondertussen kun je een korte douche nemen om de saunasessie fris te beginnen. Hierbij is het belangrijk om je vervolgens goed af te drogen. Wanneer je nat in de sauna gaat, wordt het zweet namelijk tegengehouden.

Start de saunasessie

Neem kort een warm voetenbad om je lichaam voor te bereiden op de hete sauna. Wanneer je er helemaal klaar voor bent stap je de sauna in voor zo’n 6 tot 15 minuten. Je kunt tijdens de sessie liggen op het bankje en de laatste 2 minuten even zitten, om te voorkomen dat je duizelig de sauna uitstapt. 

Afkoelen

Na de saunasessie kan je rustig afkoelen in de buitenlucht door eventjes te zitten of een stukje te lopen. Vervolgens kun je een koude douche nemen om volledig af te koelen. Eventueel kan er een plons in het dompelbad opgevolgd worden. Op het allerlaatst neem je nog een keer een warm voetenbad om je lichaam weer op te warmen.

In de sauna verlies je veel vocht. Het is daarom belangrijk om achteraf 2 tot 4 glazen water te nemen!

Ontvang onze gratis buitensauna brochureWil je weten welke sauna bij jouw wensen past?

Wij helpen je graag verder. Bekijk, voel en test jouw favoriete sauna in ons Experience Center in Nijkerk. Onze adviseurs staan 5 dagen per week voor je klaar!

Sauna brochure aanvragen
Experience center Welvaere Nijkerk