Informatie over thermohout

Thermohout

Thermohout heeft door de thermische behandeling een aantal belangrijke voordelen gekregen ten opzichte van het onbewerkte sparrenhout. Thermohout is op het ecologische vlak ook erg bijzonder. Tijdens het verwarmingsproces wordt namelijk alleen maar gebruik gemaakt van stoom en van warmte. Er wordt dus niets anders aan het hout toegevoegd. Hierdoor kan het hout na gebruik eventueel volledig gerecycled worden of dienst doen als energie opwekker. Thermohout is daarnaast ook nog eens goed vergelijkbaar met het tropische hardhout. Door het gebruik van thermohout kunnen de tropische bossen meer worden bespaard.

Voordelen thermohout

  • Hoge duurzaamheid (Klasse 1 of 2)
  • Dezelfde eigenschappen als Red Cedar hout maar dan goedkoper
  • Hoge isolatie
  • Levensduur van de sauna wordt verlengd
  • Minimale vochtopname
  • FSC gekeurmerkt
  • Karakteristieke donkere kleur
Welvaere sauna met panorama

Verhoogde weerstand

Doordat thermohout tijdens het verwarmingsproces tot wel 230 graden wordt verwarmd worden suikers, koolhydraten en hars die in het hout zitten verwijderd. Hierdoor is deze houtsoort niet meer aantrekkelijk voor verschillende schimmels en insecten. Dit verlengt de levensduur van de sauna dus aanzienlijk.

buitensauna rechte ramen

Thermohout onderhouden

In principe heeft thermisch behandeld hout weinig onderhoud nodig. Desalniettemin raden wij wel degelijk aan om het hout te onderhouden voor een langere levensduur. Onderhoud je Thermohout namelijk niet dan zal het in de loop der tijd een zilvergrijze tint krijgen. Om meer invloed op dit proces te hebben is het aan te raden om thermohout te bewerken met beits of olie.

FSC keurmerk

Het hout dat wij gebruiken voor onze sauna’s is FSC gekeurmerkt. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Producten met dit keurmerk komen uit een verantwoord beheerd bos. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Alle schakels in het handelsproces van bos tot product worden gecertificeerd. Pas als al deze schakels voldoen aan de regels van FSC, krijgt het product dit keurmerk. (Bron: FSC)