Buiten sauna

Een sauna buiten in de tuin is in veel opzichten veel prettiger dan een infrarood sauna in huis. In de barrelsauna bent u ver weg van alle geluiden en activiteiten die zich in het huis afspelen zo kunt u zeker heerlijk ontspannen. Zodra je de sauna uitstapt, bevindt u zich direct in de buitenlucht wat afkoelen tussen de sauna sessies door zeer eenvoudig maakt. In deze buitenlucht kunt u dan langzaam afkoelen.

Bij een infrarood sauna in huis neemt de sauna vaak de ruimte in die u hard nodig heeft. De barrel sauna kunt u buiten in uw tuin plaatsen waar alle ruimte is. Daarnaast is de barrel sauna met zijn ronde vormen veel sneller op temperatuur als de traditionele vierkant sauna. Het kost ruim 25% minder tijd om een barrel sauna op te warmen ten opzichten van een infraroodsauna.

Naast dat een buitensauna heerlijk is om in uit te rusten is het ook zeker een toevoeging aan uw achtertuin. Door zijn ronde vorm die lijkt op een tonnetje en staat dit echt prachtig.

Ronde vorm

Een barrelsauna heeft in tegenstelling tot vele andere sauna’s een opvallende ronde vorm. Hier staat een barrelsauna dan ook om bekend. De ronde vorm van deze barrel sauna heeft dan ook zeker zijn voordelen. Door de ronding van de sauna zal er geen warmte in de hoeken blijven hangen. Hierdoor is de sauna op een snelle manier op een aangename temperatuur en wordt dit zo gelijk mogelijk verdeelt over de saunaruimte. Dit alles gebeurt dan op een natuurlijke manier.

Ontspanning voor lichaam en geest

Dat een sauna zorgt voor de nodige ontspanning wisten we al, maar waarom is een sauna nou zo goed voor lichaam en geest?

Zweten in de sauna is niet alleen goed voor je huid maar heeft ook een zeer gunstig effect op de stofwisseling. Ook is een sauna goed voor mensen met spier of gewrichtsklachten door de warmte verminderen namelijk de pijnklachten.

Naast dat een sauna een positieve werking heeft op het lichaam geldt dit ook voor de geest. Voor veel mensen is het moeilijk om volledig tot rust te komen, er blijft bij deze mensen nog van alles door het hoofd razen. Met de hulp van verschillende oliën en kruiden kunt u de geest beter laten ontspannen.

De barrel sauna: het ultieme wellness gevoel

Met een barrelsauna in uw achtertuin haalt u een stukje wellness bij huis. Hierdoor is het niet meer nodig om naar overvolle resorts te gaan, maar kan dit heerlijk in uw eigen achtertuin met veel meer privacy. Genieten van de sauna wordt dan niet alleen veel prettiger, maar ook vele malen eenvoudiger. Als u eens wat tijd over heeft kunt u binnen enkele minuten de barrelsauna instappen en heerlijk tot rust komen.

Informatie

Showroom

Wilt u graag onze barrel sauna's in persoon komen bekijken? Dat is mogelijk! Onze showroom, in het midden van Nederland, is vier dagen in de week geopend. Lees hier meer…

Onderhoud

Onze sauna's zijn van uiterst degelijk materiaal. Toch is het belangrijk om uw sauna goed te blijven onderhouden. Lees meer ...

Verder lezen