Bij Welvaere heeft u de keuze om uw barrelsauna te kopen van thermohout. Thermohout is hout dat een speciale thermetische behandeling heeft gekregen. Door deze behandeling wordt het hout zeer duurzaam (klasse 1 of 2) en krijgt het hout een donkerdere kleur.

Zo wordt thermohout gemaakt

In de video hiernaast kunt u gemakkelijk zien hoe het thermohout van onze sauna’s wordt gemaakt. Zoals duidelijk is, komt het thermohout dat wij gebruiken uit Scandinavië. Thermohout groeit niet aan de boom maar wordt thermisch gemodificeerd en is een uitstekende geurige houtsoort voor het gebruiken van buitensauna’s.

Voordelen Thermohout

Thermohout heeft door de thermetische behandelijk een aantal belangrijke voordelen gekregen ten opzichte van het onbewerkte sparrenhout;

  • Hoge duurzaamheid (Klasse 1 of 2);
  • Dezelfde eigenschappen als Red cedar, maar voordeliger;
  • Hogere isolatie;
  • Levensduur van de buitensauna wordt verlengd;
  • Minimale vochtopname;
  • Milieuvriendelijk;
  • Karakteristieke donkere kleur.

Verhoogde weerstand

Doordat thermohout tijdens het verwarmingsproces tot wel 230 graden wordt verwarmd worden suikers, koolhydraten en hars die in het hout zitten verwijdert. Hierdoor is deze houtsoort niet meer aantrekkelijk voor verschillende schimmels en insecten. Dit verlengd de levensduur van de sauna dus aanzienlijk.

Ecologisch

Thermohout is op het ecologische vlak erg bijzonder. Tijdens het verwarmingsproces wordt namelijk alleen maar gebruik gemaakt van stoom en van warmte. Er wordt dus niets anders aan het hout toegevoegd. Hierdoor kan het hout na gebruik eventueel volledig gerecycled worden of dienst doen als energieopwekker. Thermohout is daarnaast ook nog eens goed vergelijkbaar met het tropische hardhout. Door het gebruik van Thermohout kunnen de tropische bossen meer worden bespaard.

Thermohout onderhouden

In principe heeft thermisch behandeld hout weinig onderhoud nodig. Desalniettemin raden wij wel degelijk aan om het hout te onderhouden voor een langere levensduur. Onderhoud je Thermohout namelijk niet dan zal het in de loop der tijd een zilvergrijze tint krijgen. Om meer invloed op dit proces te hebben is het aan te raden om thermohout te bewerken met beits of olie.

Informatie

Waarom een barrel sauna?

Wat zijn nu precies de voordelen van een barrel sauna tegenover een traditionele finse sauna? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet! Lees meer ...

Block "3503" not found

Verder lezen