Bij Welvaere heeft u de keuze om een buiten sauna aan te schaffen van sparrenhout. Het sparrenhout dat wij gebruiken komt uit Scandinavië en is het perfecte hout om een sauna mee te bouwen doordat het een zeer sterke houtsoort is.

Voordelen Sparhout

Door de zeer koude en lange winters is deze langzaam groeiende boom zeer sterk in zijn soort. Daarnaast is de Scandinavische spar ook nog eens licht van gewicht en veerkrachtig, ideaal voor de bouw van een buitensauna. Ondanks dat dit hout al sterk is worden de beste planken met de minste noesten geselecteerd voor de bouw. Door deze selectie uit te voeren kunnen wij u een lange levensduur garanderen. Andere voordelen van de Scandinavische spar zijn;

  • Makkelijk te bewerken;
  • Zeer geschikt voor Nederlandse weersomstandigheden;
  • Voordeliger in prijs vergeleken met Thermohout.

Sparrenhout onderhouden

Het sparrenhout dat wij gebruiken voor de bouw van onze barrel sauna’s is onbewerkt. Dat betekend dat het belangrijk is het hout eens in het jaar in de olie of beits te zetten. Belangrijk is dat u dit alleen aan de buitenkant van de sauna onderhoud. Vind u het te veel werk om uw sauna in het begin in de olie te zetten dan kunnen wij dit ook nog voor u doen, hier betaald u wel een kleine meerprijs voor.

Meer informatie over het behandelen van de buitensauna’s vindt u hier.

Verder lezen