Bij Welvaere staat kwaliteit hoog in het vaandel. Al onze sauna’s zijn voorzien van de beste sauna kachels op de markt. Hiervoor maken we gebruik van kachels van de merken Harvia en Huum.

Harvia is al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sauna kachels.

Huum is een merk dat oorspronkelijk uit Estland komt en is uitgegroeid tot internationale producent van saunakachels. In het ontwerp van hun kachels komt inspiratie uit Scandinavische natuur naar voren. 

De kachels die Harvia en Huum aanbieden staan voor een zeer goede kwaliteit, lange levensduur, stijlvol design en een heerlijke beleving.

Elektrische kachels

Bij Welvaere worden alle sauna’s standaard geleverd met een elektrische kachel. Wanneer u optimaal van deze kachel gebruik wilt maken, dan heeft u krachtstroom nodig. 

In ons assortiment hebben wij twee soorten elektrische kachels. De harvia VEGA en de Huum Hive.

Harvia VEGA

Deze kachel zit standaard in iedere sauna die u bij Welvaere aanschaft. Het roestvrijstalen uiterlijk geeft deze kachel een zeer elegant uiterlijk. Het bedieningspaneel van deze kachel is aan de zijkant van de kachel geplaatst wat er voor zorgt dat deze gemakkelijk te bedienen is.

Door de kracht van deze kachel, namelijk 8 kW, is de sauna binnen een snelle tijd op een aangename temperatuur. Het is zelfs mogelijk om de kachel aan te zetten middels een timer. Hierdoor verwarmd die de sauna op ieder gewenst moment

Huum Hive

Het ontwerp van de Hive is, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd op een bijenkorf. Door zijn omvang is deze kachel perfect voor grotere sauna’s. De unieke vormgeving van de kachel zorgt ervoor dat de saunastenen extra lang warm blijven. De roestvrijstale behuizing van de Huum Hive is zorgt ervoor dat er geen roest zal optreden. 

De Huum Hive brengt gegarandeerd een Scandinavische aanvulling in uw sauna.

Houtgestookte kachels

Wilt u echt optimaal genieten in uw buitensauna? Upgrade dan uw sauna met een houtgestookte kachel. Met een van onze houtgestookte kachel is uw sauna zeer snel op een heerlijk warme temperatuur.

Dat is niet alleen het voordeel van een houtgestookte kachel. Zo’n kachel geeft namelijk ook de echte traditionele sfeer tijdens het sauna gebruik en geeft extra ontspanning door de geur van brandend hout en het knapperen hiervan.

Harvia M2

De Harvia M2 kachel heeft een klassiek ontwerp en is uitermate geschikt voor in een sauna. Deze kachel wordt standaard geleverd met een glazen deurtje en in een mat zwarte kleur.

De Harvia M2 heeft een kracht van 16,5 kW waarmee de sauna snel op een aangename temperatuur is. Doordat u in deze kachel stenen kunt plaatsen is het met deze kachel ook mogelijk om een hogere temperatuur te halen.

Huum Hive Wood

Deze houtgestookte kachel staat voor het zuivere Scandinavische design van Huum. Het is een prachtig traditioneel design die in elke sauna een blikvanger zal zijn. De unieke ronde stenen geven de kachel een extra luxe uitstraling. Het vuur dat zichtbaar is door het glazen deurtje brengt extra sfeer in de sauna.

De Huum Hive wood is een 13 kW kachel. De Huum Hive Wood is uitgerust met speciale gerolde saunastenen waar opgieten mogelijk op is.

Informatie

Showroom

Wilt u graag onze barrel sauna's in persoon komen bekijken? Dat is mogelijk! Onze showroom, in het midden van Nederland, is vier dagen in de week geopend. Lees hier meer…

Zelfbouw

Wilt u liever uw buitensauna zelfbouwen? Met Welvaere is dat mogelijk! Wij hebben uitgebreide informatie pagina's over alle benodigdheden. Lees hier mee...

Zoeken

Verder lezen