Bij Welvaere staat kwaliteit hoog in het vaandel. Al onze sauna’s zijn voorzien van de beste sauna kachels op de markt. Hiervoor zitten in alle sauna’s kachels van het Finse merk Harvia. Harvia is al meer dan zestig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van sauna kachels. Door deze jarenlange ervaring is het merk Harvia ook ’s werelds grootste fabrikant op dit gebied. De kachels die Harvia aanbiedt staan voor een zeer goede kwaliteit, lange levensduur, stijlvol design en een heerlijke beleving.

Elektrische kachels

Bij Welvaere worden alle sauna’s standaard geleverd met een elektrische kachel. Wanneer u optimaal van deze kachel gebruik wilt maken, dan heeft u krachtstroom nodig. 

In ons assortiment hebben wij twee soorten elektrische kachels. De harvia VEGA en de Harvia Cilindro.

Harvia VEGA

Deze kachel zit standaard in iedere sauna die u bij Welvaere aanschaft. Het roestvrijstalen uiterlijk geeft deze kachel een zeer elegant uiterlijk. Het bedieningspaneel van deze kachel is aan de zijkant van de kachel geplaatst wat er voor zorgt dat deze gemakkelijk te bedienen is.

Door de kracht van deze kachel, namelijk 8 kW, is de sauna binnen een snelle tijd op een aangename temperatuur. Het is zelfs mogelijk om de kachel aan te zetten middels een timer. Hierdoor verwarmd die de sauna op ieder gewenst moment

Harvia Cilindro

De Harvia Cilindro is met zijn stijlvolle design een perfecte toevoeging voor uw sauna. Deze sauna is geheel open en met lavastenen voorzien, hierdoor kunt u het water op meerdere plekken opgieten. Dankzij de grote hoeveelheid aan stenen is het mogelijk om met deze kachel de temperatuur in de sauna tot een zeer hoog niveau te brengen.

Het design van deze bijzondere kachel heeft een luxe, maar ook een robuuste uitstraling. Door deze bijzondere kachel wordt de traditionele sauna ervaring geoptimaliseerd.

Houtgestookte kachels

Wilt u echt optimaal genieten in uw buitensauna? Upgrade dan uw sauna met een houtgestookte kachel. Met een van onze houtgestookte kachel is uw sauna zeer snel op een heerlijk warme temperatuur.

Dat is niet alleen het voordeel van een houtgestookte kachel. Zo’n kachel geeft namelijk ook de echte traditionele sfeer tijdens het sauna gebruik en geeft extra ontspanning door de geur van brandend hout en het knapperen hiervan.

In ons assortiment hebben wij twee verschillende soorten houtgestookte sauna kachels: De Harvia M2 en de Harvia Legend.

Harvia M2

De Harvia M2 kachel heeft een klassiek ontwerp en is uitermate geschikt voor in een sauna. Deze kachel wordt standaard geleverd met een glazen deurtje en in een mat zwarte kleur.

De Harvia M2 heeft een kracht van 16,5 kW waarmee de sauna met ongeveer 20 minuten op een aangename temperatuur is. Doordat u in deze kachel stenen kunt plaatsen is het met deze kachel ook mogelijk om een hogere temperatuur te halen.

Harvia Legend

De Harvia Legend zorgt gegarandeerd voor een fantastische sauna ervaring. Deze gietijzeren kachel is omringd door een zwart metalen frame, waar een groot aantal stenen in geplaatst kan worden. Door dit groot aantal stenen ontstaat er in de sauna een overheersende warme gloed die zelfs nog voelbaar is als de kachel zelf niet meer brandend is.

Deze kachel is van een hoge kwaliteit en heeft een schitterend design. Dankzij de glazen deur in de kachel kunt u het vuur zelf zien branden, waardoor er echt een authentieke sauna ervaring ontstaat.

Informatie

Showroom

Wilt u graag onze barrel sauna's in persoon komen bekijken? Dat is mogelijk! Onze showroom, in het midden van Nederland, is vijf dagen in de week geopend. Lees hier meer…

Zelfbouw

Wilt u liever uw buitensauna zelfbouwen? Met Welvaere is dat mogelijk! Wij hebben uitgebreide informatie pagina's over alle benodigdheden. Lees hier mee...

Zoeken

Verder lezen