Hoe kies ik een buitensauna uit?

Welke sauna past bij jou? Doe de quiz!

0%

Wat is jouw ideale sessie in de buitensauna?

Welvaere sauna

Hoeveel ruimte mag de sauna in beslag nemen?

Elektrische barrelsauna panoramaraam

Met hoeveel mensen wil je in de sauna zitten?

Barrelsauna Welvaere

Wil je in de sauna kunnen liggen?

Sauna hoofdsteun

Vind je een tussenruimte in je sauna belangrijk?

Barrelsauna ontspannen

Om bijvoorbeeld in om te kleden.

Welke Tønsauna past bij jou?
Tønsauna 160

Tonsauna 160

Genieten van een sauna in jouw eigen tuin? Deze Tønsauna 160 is uitermate geschikt voor elke tuin, van klein tot groot. Met een totale lengte van 1 meter 60 neemt de sauna weinig ruimte in beslag. De Tønsauna 160 heeft plek voor twee tot vier personen en biedt de mogelijkheid om alleen te ontspannen, maar ook samen met vrienden of familie.


Bekijk de Tønsauna 160 nu

Tønsauna 200

Barrelsauna sparrenhout

Haal het wellness gevoel naar jouw tuin met de Tønsauna 200. Het is heerlijk ontspannen in deze vierpersoons sauna. De sauna geeft je de mogelijkheid volledig tot rust te komen in jouw eigen tuin. De sauna is 200 meter lang en kan zowel elektrisch als houtgestookt worden opgewarmd. De sauna wordt standaard geleverd met sparrenhout.


Bekijk de Tønsauna 200 nu

Tønsauna 250

Barrelsauna welvaere

Een ontspannend moment voor jezelf of samen creëer je gemakkelijk met de Tønsauna 250. je hoeft niet lang te wachten om plaats te kunnen in de sauna. Het opwarmen van de barrel sauna gaat zeer snel door zijn efficiënte ronde vorm en kachel, zowel elektrisch als houtgestookt. De 2.50 meter lange sauna met veranda biedt een ontspannen plek voor vier personen.


Bekijk de Tønsauna 250 nu

Tønsauna 280

Welvaere thermohouten sauna

De Tønsauna 280 is de ideale sauna als je graag wilt liggen tijdens een saunasessie. De lengte van de sauna, 2.80 meter, biedt genoeg ruimte om languit te kunnen ontspannen. Samen, met vrienden of het gezin; de sauna heeft plek voor zes personen. De Tønsauna 280 heeft ook een kleine veranda, dat geeft de mogelijkheid om even af te koelen in de buitenlucht na de sauna sessie.


Bekijk de Tønsauna 280 nu

Tønsauna 330

Welvaere thermohouten sauna

Haal de ontspanning van een spa naar jouw eigen tuin met de Tønsauna 330. Een echte eyecatcher in de tuin. De ruime buitensauna met veranda en kleedruimte straalt luxe uit. De royale saunaruimte is niet alleen erg prettig, ook de kleedruimte is een fijne toevoeging. De Tønsauna 330 heeft plaats voor 4 tot 6 personen, ideaal voor het hele gezin of even ontspannen met vrienden. Sparrenhout is de standaard uitvoering van deze sauna, maar je hebt de mogelijkheid tot een upgrade naar thermohout.


Bekijk de Tønsauna 330 nu

Tønsauna 400

Barrelsauna tonsauna

De ruime Tønsauna 400 biedt al het comfort dat je van een sauna verwacht. Heerlijk afkoelen op de veranda, omkleden in de kleedruimte en languit liggen tijdens de sauna sessie. Ontspannen is nog nooit zo relaxed geweest. De sauna heeft plek voor 8 personen en wordt standaard geleverd in een sparrenhouten uitvoering. Deze uitvoering kan je upgraden naar thermohout, voor een mooie donkere uitstraling van de sauna.


Bekijk de Tønsauna 400 nu

Vraag een offerte aan

Een op maat samengestelde offerte voor jouw ideale buitensauna ontvang je al binnen 30 minuten in je mail!

Offerte samenstellen
Sauna

Afmetingen en ruimte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken waar de buitensauna uiteindelijk zou komen te staan en hoeveel ruimte er voor de buitensauna is. Mocht je weinig ruimte hebben dan is het verstandig om goed op te letten dat de barrel sauna bijvoorbeeld niet een te grote diameter en lengte heeft.

De afmetingen van alle sauna’s die wij verkopen staan beschreven op de productpagina’s. Mocht je langskomen in onze showroom dan kun je gerust een plattegrond of tekening van jouw tuin meenemen. Onze adviseurs kunnen je dan adviseren over de meest geschikte sauna voor jouw tuin.

Barrelsauna productie Welvaere

Thermohout

Bij Welvaere kun je er alleen voor kiezen om de sauna uit thermohout te laten maken. Uiteraard zijn er op de markt nog veel meer mogelijkheden van houtsoorten. Wat belangrijk is, is dat het hout van de sauna minimaal 42 mm dik is. 

Enkele voordelen van Thermohout zijn:
– Levensduur van de buitensauna wordt verlengd;
– Een dikte van 45 mm ipv 42 mm;
– Milieuvriendelijk;
– Hogere isolatie.

Kachel kiezen

Bij het uitkiezen van een buitensauna is het ook belangrijk om na te denken over de opwarming. Wil je graag de sauna opstoken met een houtgestookte kachel of ga je voor het gemak van een elektrische kachel voor in de buitensauna? Beide keuzes krijgen de sauna op een heerlijke temperatuur maar er zijn voordelen en nadelen.

Houtgestookte buitensauna

Buitensauna kachels

Wij hebben het kiezen van een sauna kachel alvast wat makkelijker gemaakt. Wij maken namelijk alleen gebruik van de kachels van het Finse merk ‘Harvia’ en HUUM.  HUUM is creëert elegante saunakachels voor in het hart van de sauna deze kachels stralen design en kwaliteit uit. Harvia is al tientallen jaren marktleider op het gebied van sauna’s. De kans is groot, als u ooit in een sauna heeft gezeten, dat deze werd opgewarmd door een Harvia kachel.

Op deze manier weet je zeker dat jouw sauna altijd snel en krachtig op temperatuur komt.

Elektrische sauna kachel

Elektrische buitensauna kachel

Wij bieden op dit moment dire elektrische kachels aan voor uw buitensauna: de Harvia VEGA 8 kW, de Harvia Cilindro 9 kW en de HUUM HIVE Electric 12 kW.

De Harvia VEGA is uiterest geschikt voor de kleinere sauna’s omdat deze niet enorm veel ruimte opneemt en gemakkelijk ophangen kan worden.

De Harvia Cilindro is meer geschikt voor buitensauna’s met een grotere inhoud. Deze kachel heeft net wat meer kracht dan de Harvia VEGA en neemt daarmee ook wat meer ruimte in beslag.

De HUUM HIVE Electric is de meest krachtige elektrische saunakachel in ons assortiment. Bij deze
saunakachel is het mogelijk om de sauna te upgraden met een wifi of GSM module. Zo kan deze kachel op afstand worden bediend.

Ook een buitensauna in je achtertuin?

sauna met veranda

Veranda en/of omkleed ruimte?

Bij het uitzoeken van een buitensauna kun je ervoor kiezen om een veranda of omkleed ruimte voor de sauna te doen.

Standaard heeft een buitensauna direct een deur naar de sauna ruimte. Met de veranda heb je hiervoor nog twee bankjes waar je eventuele kunt zitten of spullen kunt neerleggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de kleedruimte. Bij de kleedruimte in jouw buitensauna heb je eerst een ruimte voor de sauna zitten waar je je in kunt omkleden en eventueel spullen in kunt leggen. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Gebouwd door onze ervaren timmermannen

Bij de aankoop van een sauna bij Welvaere wordt de sauna volledig in jouw tuin gebouwd door onze ervaren timmermannen. Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in je eigen sauna!

Sauna opbouwen

Accessoires

Bij jouw buitensauna kun je ook nog enkele accessoires aanschaffen. Zo kun je het gebruik van jouw sauna nog prettiger maken.

Het dompelbad is ook een goede toevoeging bij jouw sauna ervaring. Met een dompelbad kun je namelijk gemakkelijk afkoelen na een sauna sessie. Wil je graag weten hoe je de sauna en het dompelbad het beste kunt gebruiken? Bekijk dan de sauna gebruik pagina.

Zelfbouw

Wil je echter geld besparen en houd je van een eigen project dan kun je ook kiezen voor een zelfbouwpakket. Hierbij krijg je alle onderdelen die je nodig heeft om jouw sauna zelf op te bouwen. Meer informatie over zelfbouw? Lees onze buitensauna zelfbouw pagina.

meer informatie
Buitensauna bouwpakket