Barrelsauna

Barrelsauna in je eigen achtertuin

Barrelsauna’s zorgen voor optimale ontspanning en vrijheid. Met een barrelsauna hoef je nooit meer een wellnessresort te bezoeken, dit heb je gewoon in je eigen achtertuin. Weg van de drukte van alledag was zelden zo bereikbaar en dichtbij. Zorgeloos ontspannen en de tijd voorbij laten glijden is dan helemaal niet moeilijk, dat gaat in een barrelsauna helemaal vanzelf. 

Waarom een barrelsauna in jouw tuin?
 • Geniet op loopafstand van je woonkamer
 • Een beter afweersysteem, gezondere huid en betere doorbloeding
 • Ontsnap uit het dagelijkse leven
 • Reconnect met de natuur en jezelf in je eigen tuin

Barrelsauna modellen bekijken?

Nieuwsgierig naar de verschillende modellen barrelsauna? Iedere tuin en iedere plek is uniek. Welvaere heeft diverse modellen zodat er altijd een barrel sauna in je tuin past.

bekijken
Tonsauna buitensauna Welvaere

De barrelsauna


De barrelsauna is Engels voor ‘sauna in een grote houten ton.’ Deze type sauna’s komen oorspronkelijk uit het hoge noorden, Scandinavië. In deze landen is het dan ook heel normaal dat je een barrelsauna in de tuin, of zelfs op de werkvloer, ziet staan.  

Een barrel sauna is dus altijd rond. Dit heeft alleen maar voordelen bij het verwarmen. De warmte kan namelijk niet in de hoeken blijven hangen en wordt beter gecirculeerd. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden om die heerlijke temperatuur te krijgen. 

De barrel sauna kan elektrisch- of houtgestookt worden, bij beide kachels is het mogelijk om de  temperatuur tussen de 80 en 90 graden te krijgen.

Waarom een barrelsauna van Welvaere?
 • Jouw buitensauna wordt volledig naar jouw wens - en op maat - gemaakt.
 • Opgebouwd bij jou in de achtertuin. Alles geregeld voor een vaste prijs!
 • Met 42mm dik sparrenhout of thermohout is jouw sauna optimaal geïsoleerd.
 • Keuze uit verschillende maten. Zo weten we zeker dat er voor jouw tuin ook een passende sauna is.
 • Grote showroom in Nijkerk waarin je jouw toekomstige sauna kan voelen, ruiken en testen!

Wees verzekerd van kwaliteit en comfort.

Jouw barrel sauna is met veel liefde ontwikkeld, met de hand gemaakt en wordt met enthousiasme verkocht. Allemaal op Nederlandse bodem.

Een combinatie van traditioneel Scandinavische materialen en hoogstaande Nederlandse kwaliteit uiten zich in subliem comfort, onverwoestbaar design en eenvoudige luxe.

Jouw sauna wordt volledig naar jouw wens gebouwd. Je kunt kiezen voor een traditionele, karakteristieke houtgestookte kachel of voor het gemak van een elektrische kachel. Dankzij een range van verschillende maten en de mogelijkheid tot aanpassingen, is er voor elke tuin een bijpassende sauna.

Daarbij gebruiken we materialen die generaties overleven en natuurlijk FSC gecertificeerd milieuvriendelijk hout. Zo houden we de natuur ook in balans. Wees verzekerd van kwaliteit en comfort!

welvaere sauna opbouw

Bouw je eigen barrelsauna

Ben je een beetje technisch aangelegd en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kun je er ook voor kiezen om je sauna zelf op te bouwen. Natuurlijk kan dit nog steeds op maat. Het bouwpakket wordt volledig voorbereid en gemaakt naar jouw wens. Dankzij de duidelijke handleiding kun je na zo’n 1 á 2 dagen de kachel al aansteken!

Bekijk de barrel sauna's in ons experience center

Kom langs in ons experience center in Nijkerk. Wij zijn 5 dagen per week geopend, ook op zaterdag! Onze adviseurs hebben het antwoord op al je vragen!

Bekijken
Welvaere showroom

Geef je gezondheid een boost met jouw eigen barrelsauna. 

 • Verbeter je mentale gezondheid dankzij een algeheel gevoel van ontspanning en verminderde stress gevoelens. 
 • Maak je immuunsysteem sterker met behulp van de sauna. Een rondje van 15 minuten verhoogt al het aantal witte bloedcellen in je lichaam, welke je lichaam beschermen tegen o.a. bacteriën, virussen en schimmels. 
 • Verminder spierpijn en stijfheid. De warmte helpt om je bloedcirculatie te versnellen. Daardoor kunnen spier- en gewrichtspijn verlicht worden en sneller herstellen. 
 • Verminder het risico op hart- en vaatziektes doordat je hart sneller gaat kloppen dankzij een rondje in de sauna en verlaag je bloeddruk doordat je bloedvaten zich verwijden. Hierdoor versnelt en verbetert je doorbloeding.