Tips & Tricks uit het Welvaere team – interview met verkoper Chiel

Even voorstellen:

Dit is Chiel – 27 jaar oud, verkoper en productontwikkelaar in hart en nieren en altijd in voor een lolletje, een challenge of gewoon een potje tafelvoetballen.
Met bijna 8 jaar werkervaring bij Welvaere, kunnen we hem gerust de langst werkende werknemer noemen. Hij weet dan ook alle ins en outs van de werkvloer en kan onze klanten adviseren als de beste.

Als ik hem vraag waar hij net mee bezig was, dan krijg ik een heel verhaal over backwashes, zandfilterpompen en showroommodellen. Concreter dan dat wordt het echter niet. Wat ik er wel uit kan opmaken is dat de verkoper blijkbaar niet alleen maar verkoopt. Nee, hij houdt zich dus ook bezig met backwashes en zandfilterpompen.

En voornamelijk adviseren wordt er achteraan gezegd. “Adviseren, adviseren, adviseren. En telefoontjes opnemen, mailtjes beantwoorden, klanten op de hoogte houden, innovaties uit de wellness markt in de gaten houden en natuurlijk de best passende hottub mét de klant uitzoeken” zegt Chiel.

Hottub kunststof

“Vervelen hoef je je in ieder geval niet! Heb je nog wel tijd om zelf in de hottub te zitten?Met wie zat je eigenlijk als laatste in hottub?”

“Jazeker, daar zorgen we wel voor. De laatste keer was vorige week vrijdag nog, met mijn collega’s Beni, Nick en Dinand. Tijdens een hottub-borrel” beantwoord Chiel.

“Een hottub-borrel?”

“Ja, een hottub-borrel” antwoord Chiel terloops.

“Misschien kun je onze lezers iets meer duidelijkheid geven over de inhoud van een hottub-borrel?”

“Dat kan natuurlijk. Tijdens een hottub-borrel stoken we verschillende hottubs en sauna’s op, om daar vervolgens met collega’s een borrel in te drinken. Eigenlijk de welbekende vrijdagmiddag borrel, maar dan in een hottub. En soms zelfs met kampvuur.

We hebben besloten om elke vrijdagmiddag de hottub en sauna professioneel te gebruiken, gewoon voor een uurtje ontspanning na het werk. Net als de Finnen.”

Kun jij mij misschien je gekste hottub / sauna avontuur vertellen?”

“Dat was toen Beni hier net kwam werken. We hadden een challenge bedacht: Beni in zijn zwembroek en ik in mijn kleren de sauna in en deze zo hoog mogelijk opstoken. Het werd een goede 100 graden en vervolgens gooiden we er een emmer water op. Stomen natuurlijk! En dan kijken wie er het langst in blijft zitten…” vertelt Chiel enthousiast – en met trots, want de winnaar dat was hij.

Welvaere team productontwikkeling Chiel
Chiel

Wat zijn jouw beste tips & tricks voor

Een echt leuk hottub avondje?

“Het juiste gezelschap, een lekker geurtje en een goed kampvuur.” zegt Chiel.“ Wacht even, waarom ook een kampvuur? Is een kachel niet genoeg?” vraag ik mij af. “De kachel is natuurlijk ook bruut, maar je wilt ook een kampvuur hebben. Kom op, meer vuur.”


Dat is duidelijk – meer vuur. En hoe doe je dat dan, vuurtje stoken?

“Op de Zwitserse manier” zegt onze stookexpert, “Beste voor het milieu, want er ontstaat geen rookontwikkeling. Hoe dat dan in zijn werk gaat? Dat ga ik nu niet uitleggen, daar hebben we een hele video over gemaakt – met mij in de hoofdrol.”

Ducktub hottub kunststof

Wat kun je aanraden over de beste hapjes en drankjes voor bij een hottub/sauna sessie?

“IPA en worstjes. Oja, en water – veel water.” noemt Chiel.


Laten we zeggen dat onze lezers na jouw beste tips en tricks niet kunnen wachten om de hottub / sauna in te springen. Wat moeten ze vooral niet doen?

“Te veel alcohol drinken, want daar wordt je best wel aangeschoten van.” zegt Chiel overtuigend.


Als laatste, is er nog iets wat de lezers echt moeten weten?
“Eerst de tub vullen, dan pas stoken.”


Heel praktisch. Dankjewel Chiel!

tabitha
08 apr 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert