Actie: Amazone Woud in vuur en vlam!

Eind augustus zag de hele wereld dat het Amazone woud in vuur en vlam stond. Onze liefde voor brandend hout gaat ver, maar stopt hier. Zonder twijfel.

80% meer branden dan vorig jaar

Het oeroude woud – de oorsprong van vele bekende voedselwaren en medicijnen, het woud waar nog inheemse volken wonen en 10% van alle plant- en diersoorten leeft – heeft dit jaar al 80% meer branden gehad dan vorig jaar. Het klopt dat het amazone gebied vaker branden heeft, maar deze zomer hield de teller maar niet op.

Dat het woud voor een enorme biodiversiteit en hoeveelheid aan zuurstof zorgt, weten de meeste wel, maar dat het ook een groot deel van onze CO2 uitstoot opneemt én ervoor zorgt dat Zuid-Amerika niet in een grote savanne eindigt is minder bekend.

Verantwoordelijk

Als houtgebruikers, grote natuurliefhebbers en mede-aardebewoners voelde Welvaere zich medeverantwoordelijk om te kunnen helpen waar we konden.

En wij waren gelukkig niet de enige. Onder andere het Wereld Natuur Fonds heeft een grootschalige noodactie opgezet om geld in te zamelen voor het tegengaan van de branden in het amazone woud.

Om ons steentje bij te dragen hebben we voor elke verkochte Ducktub en Sauna een donatie aan het Wereld Natuur Fonds gegeven.

Bedankt!

Daarom willen we iedereen die binnenkort geniet van een nieuwe Ducktub of Sauna in de tuin enorm bedanken voor het steunen van onze actie! Daarnaast willen we natuurlijk ook onze Facebook en LinkedIn community bedanken voor het delen van ons bericht.

Met zijn allen hebben we een fantastisch bedrag van 750 euro opgehaald !!

Met de donatie kan het Wereld Natuur Fonds:

  • Noodhulp bieden aan de lokale bevolking
  • Lokale projecten ondersteunen
  • Brandgangen creëren die het vuur stoppen

Respectvol met de natuur omgaan vinden we bij Welvaere erg belangrijk, daarom planten we standaard per verkochte Ducktub of Sauna twee bomen met Trees for All.

tabitha
17 sep 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert