De 5 stappen voor een avondje me-time in de hottub

Je hebt er vast wel eens over gelezen; me-time, selfcare, tijd nemen voor jezelf. Het is echt belangrijk. Ook al is het natuurlijk heel erg gezellig om samen met je partner, vrienden of het hele gezin in de hottub te gaan, een keer in de zoveel tijd een middagje of avondje helemaal voor jou alleen kan geen kwaad. Even de drukte achter je laten en je hoofd leegmaken. Volg deze 5 stappen voor een avondje me-time in de hottub en je bent  helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan.

me-time in de hottub
  1. Begin lekker op tijd met stoken
  2. Kies een fijne afspeellijst
  3. Maak een drankje waar je blij van wordt
  4. Zet je telefoon op niet storen
  5. Relaxen maar!

Stap 1: Stook de hottub een paar uur voordat je erin gaat op 

Vandaag staat een avondje met jezelf in de hottub in je agenda. Heerlijk! Is de hottub vol? Heb je voldoende stookhout in huis? Begin dan lekker op tijd met stoken, zodat de hottub op temperatuur is als jij erin gaat. Hoe lang dat precies duurt hangt af van de soort kachel die je hebt en starttemperatuur van het water. We raden je aan om zo’n 2.5 uur van te voren te beginnen. Heb je een aroma in huis? Bijvoorbeeld in de geur sinaasappel, dennebos of lavendel? Gooi er dan alvast wat van in het water. Zo stap je straks in een heerlijk geurende en warme hottub!

Stap 2: Kies een fijne afspeellijst voor jouw me-time moment

Muziek helpt heel goed bij het ontspannen. Van welke muziek jij helemaal zen wordt is natuurlijk heel erg persoonlijk. Of je nou goed gaat op soul, pop of klassiek, muziek is er genoeg. Een tip: De Welvaere Music playlists op Spotify. Daar vind je muziek voor verschillende gelegenheden. Het enige wat jij hoeft te doen, is op play te drukken op het moment dat je de hottub instapt. Je kunt ook kiezen voor een afspeellijst vol rustgevende natuurgeluiden of het geluid van de oceaan om bij weg te dromen. Boxje mee of oortjes in en ontspannen maar.

Ducktubs Hottub Filterkist Thermohout

Stap 3: Maak een drankje waar jij heel blij van wordt 

Een karaf water met vers fruit, een speciaalbiertje of een wijntje. Neem een drankje mee waar jij echt blij van wordt. Wil je extra goed uitpakken? Maak een lekkere alcoholvrije cocktail: doe ijsklontjes in een groot wijnglas. Schenk er vers sap naar keuze, mineraalwater met citroensmaak en vlierbloesem limonadesiroop op. Garneer met aardbeien en verse muntblaadjes. Proost!

Stap 4: Zet je telefoon op ‘niet storen’ 

Niks is vervelender dan een telefoontje of lading appjes waar je niet op zit te wachten als je aan het genieten bent in de hottub. Zet je telefoon daarom voor een paar uurtjes op niet storen en leg ‘m weg. Zo kun je je schermtijd ook weer wat naar beneden brengen en echt even genieten van het moment.

Stap 5: Sit back en relax en geniet van jouw me-time! 

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je badkleding aan, handdoekje mee en op naar de hottub. Eindelijk heb je de tijd om te beginnen aan dat boek dat je al een tijdje in de kast hebt staan. Of je kunt gewoon even dobberen en om je heen kijken. Misschien is er een mooie sterrenhemel vanavond? Lekker even met jezelf zijn, zonder te denken aan al die 100 dingen die je nog moet doen. Genieten!

me-time in de hottub
Melany
08 jul 2021
Geschreven door Melany
Wellness Expert