Creëer momenten samen met Welvaere

De 8 ingrediënten voor het creëren van fijne momenten

Wakker worden, ontbijten, werken, avondeten, Netflix kijken, slapen en de volgende dag gaat dit riedeltje weer op herhaling. Deze dagelijkse sleur is voor iedereen bekend. Voor je het weet is de dag voorbij en heb je deze dag ervoor gekozen om een momentje voor jezelf te nemen? Waarschijnlijk niet. 

Deze dagen die voorbij vliegen, dat zijn niet de dagen die we later herinneren. Waar we als we een heel leven achter de rug hebben over vertellen aan onze kinderen of kleinkinderen. Nee, we herinneren ons de momenten die afwijken van het ‘gewone’, betekenisvol zijn en waar we plezier hadden. Vaak met anderen om ons heen. 

Ducktub Extern

Meer dan 1000 gelukkige momenten 

In het boek ‘The art of making memories’ gaan ze dieper in op deze gelukkige momenten. Hoe creëer en herinner je gelukkige momenten? Tijdens een wereldwijde studie over deze momenten van het Happiness research institute in Kopenhagen hebben ze 1000 mensen over de hele wereld gevraagd om 1 van hun gelukkige herinneringen te beschrijven. Aan de hand van deze studie zijn er acht ingrediënten uitgekomen die helpen bij het creëren van zo’n gelukkig moment.

De kunst van herinneringen maken

De acht ingrediënten voor het creëren van fijne momenten:

  1. Benut de kracht van eerste keren. Zoek nieuwe ervaringen op en creëer betekenisvolle dagen.
  2. Geef een moment aandacht, behandel het moment zoals je een eerste date jouw aandacht geeft.
  3. Maak momenten memorabel.
  4. Zorg dat je meerdere zintuigen prikkelt. Denk hierbij aan geuren, geluiden, aanrakingen of smaken.
  5. Gebruik de emotie markeerstift, zorg voor een adrenalinekick.
  6. Vertel je herinnering aan anderen, maak er een verhaal van: ‘Weet je nog toen we…?’
  7. Leg hoogtepunten en knelpunten vast. Vooral de knelpunten de struggle die je hebt geleverd zijn onvergetelijk.
  8. Schrijf je herinneringen op, leg het vast, verzamel ze.

Creëer momenten met Welvaere

Wil jij ook een moment creëren om nooit te vergeten? Dat doe je samen met Welvaere! Begin jouw avontuur in ons Experience Center in Nijkerk.  

Ervaar in onze toonzaal
Ducktub Extern hottub
Momentje om bij te kletsen

Ga offline

Meik Wiking deelt in zijn boek ook tips hoe je zo’n moment makkelijker kunt herinneren of op welke manier je zo’n moment kunt creëren. Uit de happy memorie studie kwam naar voren dat als je een avond of weekend al jouw digitale schermen weg legt, je echt aandacht geeft aan het moment en  je deze momenten makkelijker herinnert. Dus, leg je telefoon een keer weg, sluit het internet af of zelfs de stroom en maak het gezellig. 

BBQ Welvaere

Fijne momenten creëer je samen met Welvaere

Bij Welvaere koop je geen hottub of sauna. Geen buitendouche, loungestoel of buitenkeuken. Nee, je koopt een moment. Een momentje voor jezelf, je vrienden of je familie. En je koopt er niet eentje, nee je koopt er ontelbaar veel. Wij geven jou namelijk de gelegenheid om een mooi moment te creëren en je kunt hier zelf betekenis aan geven. 

De belangrijkste ingrediënten voor onze eigen ‘create moments’ zijn de frisse buitenlucht, mensen om je heen en jijzelf die dit moment creëert. Een moment voor jezelf, je geliefde, een moment voor elkaar waar je niet druk bent, maar volledig ontspant. Deze momenten pakt niemand jou meer af, die momenten zijn helemaal van jou. 

En juist deze momenten vertel jij later door aan je kinderen en kleinkinderen. En je weet nu ook hoe jij nog meer van die momenten kunt creëren zodat jij later een schat aan mooie verhalen en moment hebt verzameld! 

Sanne
05 mei 2021
Geschreven door Sanne
Wellness Expert