Zonder extra moeite 4 bomen planten? Wij helpen je op de Dag van het Bos!

Het bos. Ze geeft ons zuurstof, zuivert de grond en ons water, verkoelt de aarde, voorziet ons onder andere van medicijnen, meubels, kauwgom, parfum en autobanden. 80% van al onze plant- en diersoorten op het land leven in bossen en 1,6 miljard mensen zijn economisch afhankelijk van deze immense ecosystemen. Ook niet geheel onbelangrijk voor ons: zonder een bos geen hottub, sauna of brandende kachel.

Hoog tijd om al onze eeuwenoude en gloednieuwe groenvoorzieners eens in het zonnetje te zetten dus!

1 in Boliva, 1 in Nederland

Bij Welvaere dragen wij normaal gesproken ons steentje bij door voor elke hottub en sauna twee bomen te planten. Of nou ja, die planten we niet zelf. Die laten we planten door ‘Trees For All’. Eén boom in het tropische Bolivia en één boom in ons eigen Nederlandse bos.

4 bomen planten voor elk verkocht product

Gelukkig is Welvaere niet de enige die het bos niet onopgemerkt wil laten. De VN heeft namelijk 21 maart uitgeroepen tot deInternationale Dag van het Bos! Daarom zullen wij in de week van 21 maart niet 2, maar 4 bomen planten voor elk verkocht product!

Draag bij aan ons toekomstige gebruik van alledaagse producten

Wil je zelf ook wat doen? Via Tree for All kun je net als wij ook een boom planten in Boliva of Nederland, maar ook in het Kibale National Park in Oeganda. Niet alleen help je zo aan het verbeteren van een vruchtbare grond, het verminderen van erosie en het compenseren van onze CO2-uitstoot. Je draagt ook bij aan het toekomstige gebruik van alledaagse producten zoals tandpasta, papier en – natuurlijk – brandhout om de zo geliefde hottub en sauna aan te steken.

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze pagina ‘duurzaam ondernemen’ of op de website van Trees for All.

tabitha
18 mrt 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert