Wellness in je tuin in 2021

Een eigen plek om je hoofd even helemaal leeg te maken, jezelf even terug te trekken en ultiem te ontspannen? Echt tot rust komen in je eigen achtertuin, wie wil dat nou niet? 

Opkomende trend

Wellness in je tuin in 2020 is een opkomende trend, steeds meer mensen kiezen ervoor om de achtertuin om te toveren tot hun eigen wellness paradijs. Het woord wellness staat voor je gezondheid. De term is ontstaan uit de woorden ‘wellbeing’ en ‘fitness’. Wellness is dus een zeer brede term en staat dus voor alles wat onder ontspannen, genieten, rust en herstellen valt.

Je tuin wordt deze plek waar je tijd voor jezelf neemt, maar ook met anderen. In dit blog lees je waarom wellness in je tuin een goed idee is en waar je rekening mee moet houden.

Creëren van quality time dichtbij huis

Een wellness tuin is niet zomaar een tuin. Deze tuin zorgt voor een heerlijk privé moment alleen of met vrienden of familie; echt quality time dus. Wanneer jij wellness in je tuin wilt toepassen moet dit alle elementen hebben die jij aan vindt sluiten bij quality time.

Word jij ultiem gelukkig van lange avonden tafelen en genieten van heerlijk eten? Zorg dan voor een goede plek waar dit kan en een goede barbecue of vuurplaats waar je de lekkerste gerechten bereidt. Quality time betekent voor iedereen iets anders, hierdoor ziet iedere wellnesstuin er ook anders uit.

Ducktub hottub Welvaere

Een hottub of sauna in je wellness tuin

Wanneer je de ultieme wellness tuin wilt creëren hoort daar uiteraard een hottub of buitensauna in te staan. In de warme zomer werkt het heerlijk als verkoeling en in de winter warm je er juist lekker in op. Zo hoef je niet per se meer naar een wellness resort om een dagje op te laden.

Je kunt je eigen privé omgeving zo inrichten dat je ook in je eigen tuin deze ultieme ontspanning kunt vinden en het gevoel hebt even in dat luxe resort te zijn.

Ook een hottub of sauna in je tuin?

Kies voor natuurlijke materialen

Wanneer je echt volledig tot rust wilt komen moet je naar buiten gaan. Buiten zijn is namelijk goed voor de mens, zowel voor onze fysieke als mentale gezondheid.  Om dit te versterken en het wellness gevoel in je tuin te vergroten moet je gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Hout staat bijvoorbeeld bekend om zijn warme, zachte uitstraling en groen geeft je een goed gevoel.

Wanneer je planten in je tuin wilt zetten kies dan voor planten die je tot rust brengen. Zo is lavendel echt onmisbaar in een wellnesstuin. De geur van lavendel geeft je rust en deze plant wordt veel gebruikt in badoliën, net als Eucalyptus. Daarnaast werken siergrassen en bamboe ook rustgevend.

Comfortabele meubelen

Kies in je wellnesstuin voor comfortabele meubelen. Je wil hier namelijk ontspannen en dat kan alleen maar op fijne meubelen. Kies voor meubelen die in je tuin passen van natuurlijke materialen. Ga je voor een complete loungeset waar je met de hele familie op kan genieten of kies je voor een paar luxe stoelen waar je heerlijk in weg kan dromen? Kies niet alleen voor die heerlijke loungehoek, maar ook een comfortabele plek om lekker samen te eten.

Creëer de juiste sfeer

De juiste sfeer is een van de belangrijkste elementen van je wellnesstuin. Het moet een plek worden waar je je prettig voelt, dat doe je door de juiste sfeer te creëren. Neem als voorbeeld dat luxe wellnessresort, wanneer de schuifdeuren van de receptie open gaan voel je je direct ontspannen. Dat gevoel wil je ook in je tuin.

Dit gevoel kun je evenaren door verschillende hoekjes in je tuin te creëren. Te werken met goede verlichting en in de avond kaarsen aan te steken. Wil je wat meer ontspannen geluiden in je tuin? Zorg er dan voor dat vogeltjes ook de weg naar jouw tuin vinden of door een vijver met fonteintje te maken. Deze geluiden creëren een perfecte sfeer.

Wellness in je tuin?

Ben jij ook op zoek naar wellness in eigen tuin. Af en toe een moment rust, ontspanning en even tot jezelf komen? Kijk dan eens naar de opties die er zijn, die zijn namelijk groot. Wil je meer weten over de wellness mogelijkheden die Welvaere heeft voor in jouw achtertuin? Kom dan eens langs voor een ontspannen bezoek aan onze showroom in Nijkerk!

Bezoek inplannen
Sanne
15 feb 2020
Geschreven door Sanne
Wellness Expert