mountain

De 4 dingen die je kunt doen voor jouw hottub in de winter tijdens een vorstperiode

De winter. De ene kijkt er reikhalzend naar uit terwijl het voor de ander niet snel genoeg voorbij kan zijn. Terwijl de winter juist het moment is waarbij je wat ons betreft lekker naar buiten moet gaan. De extra frisse buitenlucht in combinatie met het warme dampende water van de hottub is wat ons betreft echt een belevenis en juist in de koude periode wil je lekker in het warme water vertoeven.

Arrow left
Arrow right
No items found.

Maar, de winter, het vriezen en de kou brengen ook vragen met zich mee. Want, hoe zorg je ervoor dat je in de winter geniet van de hottub en  dat in de periode daarna ook nog kunt doen? Daarom hier onze 4 tips om jouw hottub te beschermen tegen de winter.

Bereid je voor

Als het begint met vriezen kan het bijna niet dat je dit niet meekrijgt. Het nieuws, op straat en op social media beginnen dan de eerste berichten over een eventuele elfstedentocht en veel sneeuw te komen. Op het moment dat jij dus weet dat het gaat vriezen beslis dan op welke manier jij ervoor gaat zorgen dat jouwe weet wat je gaat doen met de hottub beschermd is tegen in de winter.

Houd de temperatuur in de gaten

Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet voor iedereen. Belangrijk is het om de temperatuur in de gaten te houden. Niet alleen de buitentemperatuur, maar ook de temperatuur van het water. Komt de temperatuur van het water namelijk onder 0, dan kan het natuurlijk gaan bevriezen. Dat wil je voorkomen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het water niet bevriest:

  • De hottub helemaal leeg laten lopen
  • De hottub regelmatig op stoken zodat het water warm is en blijft
  • De elektrische verwarming van Balboa aan of hoger zetten
  • Water circuleren door middel van de filterpomp 24/7

De hottub beschermen

Uiteraard wil je jouw hottub goed beschermen. Je wilt hier namelijk voor een langere tijd van genieten, ook in de winter. En dat begrijpen wij helemaal. Daarom is het goed om de hottub goed te beschermen. Waar jij in de winter een extra dikke jas kunt gebruiken kan de hottub dat ook. Zorg er dan ook voor dat de hottub een goede cover heeft, hierdoor blijft het water warmer en is het lastiger om te bevriezen.

Ook kun je er op het moment dat je een hottub bij ons aanschaft voor kiezen om een extra laag isolatie toe te voegen. Deze laag heb je echt nodig als je kiest voor elektrisch verwarmen met het Balboa systeem maar kan ook als extra bescherming dienen tijdens de winter.

Over dat Balboa systeem gesproken. Wanneer je er voor kiest om jouw hottub volledig elektrisch te verwarmen heb je de temperatuur waarschijnlijk altijd wel rond de 37/38 graden staan. Voor jou geen zorgen dus tijdens de winterperiode. Wanneer je voor het Hybride systeem hebt gekozen dan kun je er voor kiezen om dit nu te gebruiken en de hottub standaard op zo’n 20/25 graden te zetten. Ook voor jou is het in de winter dus heel gemakkelijk.

Genieten

De laatste en vierde stap is wat ons betreft de allerbelangrijkste. Geniet! De hottub moet geen zorgen met zich meebrengen, maar is echt iets om van en in te genieten. We snappen dat het misschien allemaal wat spannender is en een veelvoorkomende vraag bij ons in het Experience Center en aan de telefoon als de winter nadert is dan ook ’wat moet ik doen om mijn hottub te beschermen?’

Zoals je op onze kennisbank kunt lezen kan de kuip tegen lichte bevriezing. Deze is namelijk zo sterk dat hij niet uit gaat zetten of krimpen bij hoge temperatuurwisselingen. Hetgeen dat wel kapot kan gaan is de kachel, maar ook wat je daarvoor kunt doen lees je hierboven of op de kennisbank.

Gerelateerd product
Ducktub Bjorn
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Gerelateerd product
Bekijken
Geschreven door
Melany
Teamcaptain Marketing

Melany vertelt de verhalen van onze klanten en stuurt wekelijks nieuwsbrieven. Zet alles wat jij wil weten op papier (eigenlijk beeldscherm ☺️), zodat jij optimaal geniet van jouw Welvaere product!

Bekijk deze blogs ook

De perfecte temperatuur voor jouw hot tub, spa of bubbelbad in zomer en winter!

Bekijken

Hoe regel je de hottub temperatuur met een houtgestookte kachel?

Bekijken
Corner Icon