Sauna kopen in zomer en winter

De beste tijd om een sauna te kopen

De beste tijd om een buitensauna aan te schaffen is volgens ons de zomer. Natuurlijk kan dat het gehele jaar door, maar de zomerperiode heeft bij ons toch de voorkeur. In deze blog leggen wij uit waarom.

Sauna's bekijken

Benieuwd naar onze sauna’s?

Bekijk ze hier
Tonsauna Welvaere

Koop jouw sauna in de zomer

In de zomer denk je waarschijnlijk eerder aan het kopen van een lekker koel zwembad dan aan de aanschaf van een warme sauna. Toch is de zomer wat ons betreft de beste tijd op er eentje aan te schaffen. Dit omdat er op een sauna die voor jou op maat wordt gemaakt altijd een levertijd zit. Deze levertijd kan verschillen, maar is vaak toch zo’n 20 weken. Dat betekent dat wanneer je de sauna aanschaf je de sauna niet direct in de tuin hebt staan. Je zult altijd even moeten wachten.

De beste tijd om te ontspannen in de sauna is dan ook de herfst en de winter. Wanneer je rekening houdt met zo’n 20 weken levertijd, bij aanschaf in de zomer, kun je er in de winter gebruik van maken.

Een sauna is ook heerlijk in de zomer

De zomer is ook een heerlijke periode om te genieten in een sauna, dit kan namelijk ook enorm verkoelend zijn met het warme weer. Wanneer je in de winter snel afkoelt als je na een saunasessie naar buiten stapt, gaat dit in de zomer geleidelijk. Verder heeft een saunabezoek in de zomer net zoveel voordelen als in de winter. Je ontspant lichamelijk maar ook mentaal! Al met al is een sauna heerlijk om te gebruiken het gehele jaar door, maar omdat het in de herfst en winter buiten koeler is, zal je deze seizoenen meer op zoek gaan naar warmte. Dat kan dus in een sauna!

Eigen sauna in de tuin

Wil je graag een sauna bij Welvaere aanschaffen? Dan kun je kiezen tussen een complete en een zelfbouw sauna. Het verschil zit hem erin dat wij de complete voor jou opbouwen en de zelfbouwsauna bouw je zelf volledig op. We willen je graag bijstaan in de oriënterende fase om je te voorzien van het beste advies, zodat jij de sauna koopt die je het liefste wil. Je kunt langskomen in onze showroom, of contact opnemen met een van onze adviseurs.

tabitha
25 jul 2018
Geschreven door tabitha
Wellness Expert