Mag je wel of niet de sauna gebruiken in de zomer?

Van het feit dat de sauna in de winter veelvuldig gebruikt wordt, staan de meeste mensen niet erg van op te kijken. Maar als het om de zomer gaat slaan de twijfels toch vaak toe.

Want is het eigenlijk wel verantwoord om met die verhitte temperaturen van de zomer jezelf nog meer op te warmen? Werkt de sauna net zo goed in de zomer als in de winter? En ben je wel in staat om voldoende af te koelen? Het antwoord is: ja! Het is zelfs een heel goed idee om de sauna te gebruiken in de zomer!

3 redenen waarom iedereen de sauna zou moeten gebruiken in de zomer:

Sauna opgieting

Raak beter bestand tegen (zomer)hitte

Wacht even? Door jezelf op te warmen raak je beter bestand tegen die soms immens zomerhitte? Jazeker. Je lichaam went namelijk aan de warmte. Zie het als een training. Elke keer wordt je er een stukje beter in om de hitte te weerstaan. Heb je dus snel last van de warmte? Dan zou de sauna juist een goede oplossing voor je zijn. Het duurt zo’n 8 weken voordat je lichaam gewend is aan de warmte. Als je dus in de lente begint kom je een stuk makkelijker die heetste zomermaanden door!

Ook een buitensauna in de tuin?

Wil je ook genieten in je eigen buitensauna op een paar stappen vanuit je achterdeur? Onze adviseurs Alwin, Kevin en Rouben helpen je graag verder.

Kom langs!
Wellnesstuin Welvaere Nijkerk
Welvaere buitensauna ontspannen

Profiteer het meest van alle positieve effecten

Die positieve effecten werken namelijk het beste als je de sauna met bepaalde regelmaat gebruikt. Gebruik je de sauna dus alleen in de winter, dan mis je een hele hoop voordelen die je wel zou hebben als je ook in de zomer gebruik maakt van de sauna.

 

Boost voor je gezondheid

Wat zijn die positieve effecten dan? Nou, wat dacht je van een verhoogd immuunsysteem? Onderzoek wijst uit dat je door 2 keer per week de sauna te gebruiken, de kans op een verkoudheid met 30% verlaagd.

En heb je weleens van het gelukstofje endorfine gehoord? Die maak je aan bij regelmatig gebruik van de sauna en helpt je bij het verminderen van somberheidsgevoelens. Daarnaast verhoog je ook nog eens de stevigheid en elasticiteit van je huid door de productie van collageen!

Welvaere buitendouche

Mooi bruin worden

En het laatste voordeel, die niet direct met het sauna gebruik te maken heeft, maar wel een mooie bijkomstigheid is in de zomer: bruin worden zonder dat je veranderd in duo penotti! Een rondje sauna kun je namelijk gemakkelijk afmaken met een poosje naakt zonbaden in de achtertuin. Die zwemkleding heb je als het goed is toch al binnen gelaten. Vergeet je niet in te smeren met zonnebrand!

Genoeg redenen dus om ook in de zomer die sauna aan te zetten!

Vergeet niet om rustig af te koelen. Dat kan met een lauwe douche binnen, maar nog makkelijker door een mooie buitendouche te installeren in de tuin.

tabitha
25 mrt 2019
Geschreven door tabitha
Wellness Expert