5 vragen die je moet stellen bij het uitkiezen van een hottub

Tijd voor een hottub in de tuin? Om het keuzeproces zo makkelijk mogelijk te maken kun je je het beste goed voorbereiden! Lees hieronder over alle dingen waarop je moet letten bij het kopen van een hottub:

1. Wat is het budget?

Niet een hele spannende vraag, maar wel een hele belangrijke. Hoeveel wil je besteden aan de hottub? En wat wil je er eigenlijk allemaal op hebben? Het is fijn om dit van te voren al een beetje uit te zoeken, zodat je bij het kiezen van de hottub weet wat je opties zijn. Dankzij de verschillende modellen en opties is er een brede prijsrange; je kunt het in principe zo simpel, gek, goedkoop of duur maken als je zelf wilt –  en met een voorbereid budget maak je het kiezen een stuk gemakkelijker.

Onze Ducktubs beginnen al vanaf €1595,- met de Ducktub Basic Intern. Vanaf deze hottub is het volledig afhankelijk van de wensen die je hebt voor je hottub. Op onze product pagina’s kunnen je gemakkelijk zien wat de extra prijzen zijn voor bijvoorbeeld LED verlichting, een bubbelsysteem of een filtersysteem.

Hottub modellen bekijken

2. Hoeveel personen moeten er in de hottub passen?

Of eigenlijk is de vraag: met wie wil je tijd in je hottub spenderen?
Het hele gezin? Of zijn jullie misschien met z’n tweetjes? Heb je een grote vriendengroep waarvan iedereen er tegelijkertijd in wilt springen? Of komen alle buurtkinderen straks om de hoek kijken? Er zijn hottubs voor twee, maar ook voor tien personen. Het is daarom belangrijk om van te voren al een beetje te bepalen met wie je allemaal in de hottub wilt zitten. Of in ieder geval met hoeveel personen maximaal tegelijkertijd. Dan weet je zeker dat iedereen erin past zonder bij elkaar op schoot te hoeven zitten!


3. Hoeveel ruimte is er in de tuin?

En hoeveel wil je daarvan gebruiken voor je stukje privé wellness? Je hoeft niet bang te zijn dat het niet past, want zelfs voor de mini’s onder de tuinen hebben we wel een passend maatje! Maar het is wel handig om dit van te voren te weten, zodat je gerichter een hottub kunt uitzoeken en niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij de levering.

Lastig om in te schatten welke hottub goed bij de grote van je tuin past? Vraag onze adviseurs om hulp! Tip: met plattegrondjes maak je ze heel vrolijk!

Onze adviseurs helpen u graag!
U kunt ons bereiken op 0342-712032 of mailen naar info@welvaere.nl

4. Welk hout vind je mooi & Hoe lang wil je dat het meegaat?

De esthetische keuzes zullen vooral van smaak afhangen. De één ziet zijn-haar hottub helemaal voor zich in robuust eikenhout en de ander vindt dat het opvallende Red Cedar zijn-haar tuin ‘helemaal afmaakt’. Over smaak valt veel te twisten, maar de duurzaamheid van het hout staat redelijk vast. Zo gaat het ene hout 5 tot 10 jaar mee, terwijl het andere hout de 25 jaar kan halen. Voelt dat mooie plankje nog steeds als de juiste keuze, als je die over 10 jaar weer moet vervangen? Belangrijke keuzes die het afwegen wel waard zijn! Lees hier meer over de verschillende houtsoorten!


5. Wil je meer zitruimte óf kom je de hottub liever niet meer uit als je er eenmaal inzit?

Is dat niet een beetje een gekke vraag? Niet als je ‘m op de kachelkeuze betrekt. Dan zul je er namelijk echt antwoord op moeten gaan geven. Want wil je een interne- of een externe kachel? Er is gelukkig geen beter of slechter; goed of fout, alleen het één of het ander. Kies je namelijk voor de interne kachel, dan kan je vanuit het warme water je vuurtje blijven opstoken. Daar moet je dan wel een plaatsje in de hottub voor opgeven. En kies je voor de externe kachel, dan heb je wel dat extra plekje, maar zal je er af en toe uit moeten om het vuur bij te houden. Wil je meer weten over de verschillen tussen de kachels? Kijk dan even op deze pagina!


En dan nog al die extra opties….

Ja, de bonusvraag. Welke extra opties wil je er allemaal op hebben? Woon je in een woonwijk? Dan zou een extra kachelpijp niet gek zijn om de buren zo min mogelijk te belasten tijdens jouw stook uurtjes! Heb je kinderen door de tuin rennen? Een hittebeschermer zorgt ervoor dat je niet direct in contact kunt komen met de kachelbuis. En zijn je spieren zelfs na een warm bad nog niet genoeg ontspannen? Dan kan je ervoor kiezen om een jetsysteem in te laten bouwen. Voor die broodnodige massage.
Zo zijn er nog veel meer extra opties die je kunt kiezen bij het uitzoeken van een hottub. Lees er hier meer over, of laat je rustig adviseren door één van onze adviseurs in de showroom!

Hottubs bekijken Showroom bekijken
Hottub kunststof
[cp_modal display="inline" id="cp_id_856dc"][/cp_modal]