Niet fit? 5 etherische oliën tegen verlaagde weerstand!

Pfff. Die royale zonnestralen van de afgelopen maand waren heerlijk, maar de regenbuien en koude herfstnachten die ertussendoor kwamen waren niet erg bevorderlijk voor de weerstand van de meeste Nederlanders!

Gelukkig helpt de natuur soms ook om diezelfde weerstand weer de goede kant op te sturen! Zo zijn er veel etherische oliën die kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van griepjes, verkoudheid en andere vervelende klachten. Hieronder lees je onze top vijf favoriete etherische oliën die je onder andere aan het hottub water kunt toevoegen!

Top 5 etherische oliën

1. Lavendel
Naast dat lavendel natuurlijk enorm lekker ruikt, wordt het al jarenlang in traditionele geneeswijzen gebruikt als versterking van het immuunsysteem. Daarnaast heeft de aromatische plant een kalmerend effect en kan het een ontspannende werking hebben op verkrampte spieren of andere vormen van kramp.

5_etherische_oliën_hottub

2. Kamille
Kamille heeft naast een verzachtende werking op de huid, ook een ontspannende werking bij spanning en stress in het lichaam. Het stimuleert een goede nachtrust en verlicht buikkrampen en migraine. Naast de olievorm kun je kamille ook in gedroogde vorm toevoegen aan het verwarmde water van de hottub.

3. Munt
Muntolie verminderd zwellingen, hoofdpijn, verlaagt koorts en stimuleert zweten. Geen betere combinatie tegen een griepje! Ook de luchtwegen profiteren van de helende werking van munt. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt, want te veel etherische muntolie kan irritaties op de huid veroorzaken.

4. Eucalyptus
Eucalyptusolie is een veelzijdige olie welke onder andere gebruikt wordt voor het verminderen van hoesten, niezen en een verstopte neus. Ook deze olie opent de luchtwegen en laat het slijm loskomen. Daarnaast heeft het een ontspannend effect en verzacht het zenuw- en spierpijn.

5. Rozemarijn
Rozemarijnolie kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren en wordt vaak ingezet bij verkoudheid, vermoeide spieren en griep. De olie zuivert het lichaam en het verheldert de geest, waardoor je je in tijden van een verminderde weerstand al snel weer een stuk fitter voelt.

Met een beetje hulp van de natuur en een dosis ontspanning is het dus al een stuk makkelijker om de seizoenswisselingen door te komen.

Let wel goed op dat u bij het gebruik van essentiële oliën deze eerst mengt met een emulgator (bijvoorbeeld: honing, neutrale douchegel of badschuim) of met een plantaardige olie (bijvoorbeeld: jojobaolie, olijfolie of amandelolie).
Voeg 4 tot 6 druppels essentiële olie toe in 10 ml neutrale olie of een andere emulgator, voeg dit mengsel toe aan het warme water van de hottub en laat de natuur verder zijn werk doen!

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me