4 winter spelletjes!

Het is al donker als je thuiskomt. Wanneer je eindelijk binnen bent, heb je het gevoel dat je die kou maar net hebt overleefd. Misschien moet je nog eten koken, de kinderen naar bed brengen, het huis opruimen of de afwas doen. Maar zodra het even kan ren je het liefst naar de bank, kruip je onder een dekentje en zet je ‘gezellig’ Netflix aan. Herkenbaar?

Netflix, Videoland, NLZiet… Streamingdiensten zijn bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en af en toe vraag ik mij weleens af of we überhaupt nog wel weten hoe een ouderwets bordspelletje eruitziet.

Daarom hieronder 4 spellen uitgelicht! Niet allemaal bordspellen, maar wel spelletjes om deze donkere dagen te vullen met het gelach van je vrienden, kinderen of familie in plaats van Netflix:

4 spellen voor de winteravonden:

1. Jenga

Bouw de toren door op elke laag drie blokken te leggen, waarbij de volgende laag haaks op de vorige laag ligt. Telkens haal je met één hand een blokje uit de toren en leg je deze op de bovenste laag. Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Stort de toren in? Dan ben je af! Verplaats om de beurt een blok, totdat de toren omvalt.

2. 30 seconds

Verdeel de spelers in teams van minimaal twee personen. Met de dobbelsteen gooi je 0, 1 of 2, wat betekend dat je zoveel antwoorden goed met hebben. Je team pakt een kaartje met vijf begrippen en één iemand beeldt de begrippen zo snel mogelijk uit (30 seconden), zonder het het begrip te noemen. Als je 0 gooit mag je zoveel plaatsen vooruit, als dat je begrippen goed hebt. Als je 1 of 2 gooit, moet je eerst 1 of 2 antwoorden goed hebben en met elk extra goed antwoord mag je een plaats vooruit!

3. Twister

Met Twister wordt je lenigheid uitgebreid getest. Doormiddel van de draaiwijzer krijg je namelijk de opdracht om het genoemde lichaamsdeel op de juiste kleur te plaatsen. Kom je met je knie of elleboog op de mat? Of val je helemaal om? Dan ben je af!

4. Pubquiz

De pubquiz kun je spelen met een groepje vanaf 4 personen. Eén is de quizmaster en vraagt verschillende “weetjes” vragen uit uiteenlopende categorieën, zoals sport, muziek, films, kunst, etc. Het spel wordt onderverdeeld in verschillende rondes. Van tevoren bepaal je hoeveel rondes je wilt spelen totdat de meeste punten geteld worden! Het spel kun je online vinden of via een webshop kopen, maar je kunt ook gewoon een app als Quizduel of Quizup downloaden.

Genoeg redenen om de TV een avondje uit te laten! En zijn deze spelletje niet laagdrempelig genoeg, dan kun je altijd nog een ouderwets potje kaartje erbij halen.

Ontvang Exclusieve Tips voor Ontspannend Buitenleven
Schrijf je vandaag in voor onze nieuwsbrief!
INSCHRIJVEN
close-link

Kom langs in ons Experience center!

Bekijk 20+ modellen hottubs en sauna’s in ons experience center, 4 dagen per week. Ook op zaterdag!
Plan uw bezoek in
close-link
Click Me