4 wellness trends van 2018

Afgelopen jaar stond onze gezondheid bovenaan het lijstje. Dat wij met de nodige stress, depressies en burn-outs te maken hebben zorgt ervoor dat wij onszelf afgelopen jaar als prioriteit begonnen te zien. Onszelf zo goed mogelijk verzorgen, fysiek als mentaal: dit zijn de wellness trends die we afgelopen jaar hebben gezien.

Stilte

Stilte was afgelopen jaar het nieuwe mindfulness. De reden dat wij vaker totale stilte opzoeken komt doordat wij dagelijks omringd worden door drukte en lawaai. De stilte vinden we door het gebruik van oordoppen of stilte retreats.

Digitale detox

Verslaafd aan onze telefoon, tablet of laptop zijn we bijna allemaal. Door deze technische middelen blijven we gemakkelijk in contact met anderen, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Continu ‘online’ zijn geeft ons geen voldoening blijkt uit onderzoek, ook voelen we ons minder sociaal vervuld en hoe meer sociale platformen we bij moeten houden, hoe meer stress we ervaren. Hierdoor hebben we in 2018 onze telefoon regelmatig eens weg gelegd en te laten voor wat het is. Meer genoten van een goed boek, een echt gesprek of een wandeling in het bos of op het strand.

Lees ook eens deze blog met vijf tips om offline te gaan!

Ontspullen

Je kunt naast je lichaam en geest te detoxen ook je bezittingen een detox geven. Alle spullen die je ondertussen verzameld hebt, laten niet zien wie jij bent en waar je voor staat. Door spullen weg te doen zul je je lichter voelen. Het echt minimalisme gaat erover dat je zo min mogelijk spullen bezit, waardoor je ruimte in je hoofd en in je leven creëert. Hierdoor krijg je meer ruimte voor dingen die echt belangrijk zijn. Ontspullen en minimalisme in zagen we in 2018 vaak terugkomen. Het gaat hierbij niet alleen om het weg doen van spullen, maar deze ook organiseren zodat je ruimte en overzicht hebt. Een chaos in je huis betekent vaak ook een chaos in je hoofd.

Zelfontwikkeling en zelfzorg

We zijn afgelopen jaar bezig geweest met het investeren in onszelf. Nieuwe ervaringen opdoen. We brachten massaal bezoekjes aan de spa of boekten een massage. Retreats zoals leerzame workshops, inspirerende lezingen en meditatietrainingen bezochten we afgelopen jaar ook veel.

Neem ook eens een paar dagen vrij om bij te komen; tijd voor jezelf nemen is belangrijk! Kom eens een keer volledig tot rust in een spa of verwen jezelf met een heerlijke ontspanningsmassage. Liever iets anders? Ga iets doen waar je je goed bij voelt, iets waar je energie uit kunt halen.